Τα ρολά των Χριστουγέννων: 12 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι

Είναι το ιδανικότερο επίσημο γεύμα, αφού σερβίρεται κομψά σε πιατέλα, κομμένο σε λεπτές, ευπαρουσίαστες φέτες αλλά ταιριάζει κάλλιστα και σε ένα καθημερινό τραπέζι. Ιδού άλλη μια μαγειρική πρόκληση γι’ αυτές τις μέρες που έχουμε όρεξη να φτιάξουμε πιο ιδιαίτερα πιάτα.
Kάθε κομμάτι κρέατος που προτείνεται στις συνταγές ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το ανοίξει και να το πλατύνει σε ένα ενιαίο λεπτό και παραλληλόγραμμο κομμάτι, ώστε να μπορούμε να το γεμίσουμε και να το τυλίξουμε. Πρέπει επίσης να προσέξουμε να βάλουμε τη γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας κενό (περίπου 3 εκ.) στις άκρες για να μπορέσουμε να το τυλίξουμε και να μη χυθεί.
Μπορούμε να το δέσουμε και μόνοι μας με σπάγκο μαγειρικής, με σφιχτά, πυκνά δεσίματα ή, για πιο «επαγγελματικό» αποτέλεσμα, να περάσουμε το ρολό σε ελαστικό δίχτυ, αν έχουμε προμηθευτεί τον ειδικό πλαστικό κύλινδρο που βρίσκουμε σε καταστήματα οικιακού εξοπλισμού.
Δείτε εδώ 12 συνταγές για γιορτινά ρολά
Δείτε επίσης
- Ποιες χώρες έχουν τους υψηλότερους και τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη;
- Kαιρός:Τετραήμερος συναγερμός λόγω του «Hot-Dry-Windy» – Πότε θα χτυπήσει κόκκινο ο υδράργυρος
- Κύκλωμα Εμπορίας Βρεφών: Πρόταση της εισαγγελέως για παραπομπή 26 κατηγορουμένων σε δίκη
- Μεσαρά: Άλλος ένα άνθρωπος χάθηκε στην άσφαλτο...
- Tυμπάκι: Η θεατρική παράσταση – «Τα Ξετελέματα του Καραγκιόζη» στην Πλατεία Αγίου Τίτου