Τα ψεύτικα σουφλέ είναι αληθινά νόστιμα: 4 εύκολες συνταγές με φουρνιστά ζυμαρικά

Αγαπάμε τα κλασικά, αεράτα σουφλέ με τα χτυπημένα αυγά και το χαρακτηριστικό «καπάκι» που ξεχειλίζει. Αλλά και τα ψευτοσουφλέ δεν τα σνομπάρουμε! Ζυμαρικά ογκρατέν στην πραγματικότητα, συνήθως με κάποια πλούσια τυρένια σάλτσα, επικράτησε να λέγονται σουφλέ μάλλον λόγω της χρυσοψημμένης τους επιφάνειας που θυμίζει τα εκ Γαλλίας μακρινά τους «ξαδερφάκια». Πανεύκολα σε αντίθεση με τα αυθεντικά σουφλέ που έχουν τα μυστικά τους και συνεπώς αγχώνουν αρκετούς, τα ψευτοσουφλέ, ιδιαίτερα τις προηγούμενες δεκαετίες, είχαν σταθερή θέση στα γιορτινά τραπέζια. Και για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό το πληθωρικό, comfort φαγητό και ταΐζει πολλούς και αρέσει σχεδόν σε όλους. Ναι, τα ψεύτικα σουφλέ είναι αληθινά νόστιμα και ας μην φουσκώνουν καθόλου! Με λίγο πιο σύγχρονη προσέγγιση, ετοιμάζουμε τα παλιομοδίτικα, πληθωρικά φουρνιστά ζυμαρικά που ταιριάζουν τόσο στο καθημερινό, όσο και στο «καλό» τραπέζι.
Δείτε εδώ 4 συνταγές για «σουφλέ» ζυμαρικών
Δείτε επίσης
- Μαρινάκης: Η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία
- ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά τη δημιουργία πλατφόρμας για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας
- Τουρνουά Ακρόπολις: Η «ώρα» του Αντετοκούνμπο από σήμερα στο ΟΑΚΑ – Το πρόγραμμα της Εθνικής
- ΠΑΣΟΚ: επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού
- Συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού στο Ηράκλειο: οι παρατηρήσεις του Εμ. Μπελαδάκη