Τα πουλερικά της γιορτής: 20 κορυφαίες συνταγές
Εκλεκτές, καλοζωισμένες γαλοπούλες υψηλής διατροφικής αξίας και ελληνικής εκτροφής. Παραδοσιακός κόκορας και εκλεκτές πάπιες και φραγκόκοτες. Και τα τέσσερα μαζί κοσμούν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας. Πρωτότυπες γεμίσεις με μυρωδικά, ξερά φρούτα και αλλαντικά, αλλά και κρούστες αλατιού και πετιμέζια γεμίζουν και συνοδεύουν τα πιο γιορτινά πουλερικά μας.
Ξένη ή ελληνική γαλοπούλα;
Απερίφραστα ελληνική. Οι ελληνικές γαλοπούλες, καθότι μικρής εκτροφής, είναι καλομεγαλωμένες, καλοθρεμμένες και αυτό φαίνεται στη γεύση τους. Έχουν πολύ νόστιμο ψαχνό, πιο σκούρο, πιο ουσιώδες. Ιδίως οι βιολογικής εκτροφής. Όμως, οι ποσότητες είναι λιγοστές. Για αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την παραγγελία σας ή να απευθυνθείτε σε κρεοπώλη της εμπιστοσύνης σας για να σας προμηθεύσει καλής ποιότητας εισαγόμενη γαλοπούλα. Οι κατεψυγμένες είναι μια κάποια λύση, όμως όχι η ιδεώδης. Συνήθως, παρά το μεγάλο μέγεθός τους, στεγνώνουν εύκολα.
5 βήματα για εύκολο σερβίρισμα των πουλερικών
Δείτε επίσης
- Eορταστικό ωράριο: Ανοιχτά ξανά απο σήμερα τα καταστήματα
- Η επιστήμη πίσω από τον τέλειο γεμιστό κόκορα με τραχανά
- Μήνας πληρωμών ο Ιανουάριος 2025: Όλες οι ημερομηνίες για τις νέες καταβολές
- Kρήτη: Αθωώθηκε η 56χρονη που ήταν εγκλωβισμένη στην Τουρκία - Πότε επιστρέφει
- Στο 98% η απορρόφηση πόρων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης