Τα ονόματα των βουλευτών που εξελέγησαν στην Κρήτη

  22 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τα ονόματα των βουλευτών που εξελέγησαν στην Κρήτη

Ιστορική θεωρείται και στην Κρήτη η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαίου, με το νησί απ 'άκρη σ' άκρη να βάφεται μπλε.

Την ... ανατροπή έκανε το ΠΑΣΟΚ, που σε δύο από τις τέσσερις περιφερειακές ενότητες βρέθηκε στη δεύτερη θέση, κατατάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ τρίτο κόμμα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί στο 100% η ενσωμάτωση των σταυρών, η Νέα Δημοκρατία εκλέγει συνολικά τις 7 βουλευτές στην Κρήτη (3 στο Ηράκλειο, 2 στα Χανιά, 1 στο Λασίθι και 1 στο Ρέθυμνο).

Το ΠΑΣΟΚ παίρνει 4 έδρες και εκλέγει (2  βουλευτές στο Ηράκλειο και από ένα σε Λασίθι και Ρέθυμνο), ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει τρεις έδρες άρα και βουλευτές (2 στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά) ενώ το ΚΚΕ δύο έδρες, οπότε εκλέγει και δύο βουλευτές (από ένα σε Ηράκλειο και Χανιά).

Ειδικότερα ανά νομό, αυτοί που εκλέγονται βουλευτές είναι:

Στο Ηράκλειο, με την ενσωμάτωση σταυρών να βρίσκεται στο 92,47%, με καταμετρημένες τις ψήφους από τα 540 στα 584 εκλογικά τμήματα, η Νέα Δημοκρατία κατακτά 3 έδρες και εκλέγονται οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά 2 έδρες και εκλέγονται οι Χάρης Μαμουλάκης και Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατακτά 2 έδρες, πρώτοι σε σταυρούς έρχονται οι Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης. Η ιδιαιτερότητα είναι η εξής, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει κατέβει στο Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τον Νότιο Τομέα Αττικής. Δεν είναι ακόμα γνωστό, ποια έδρα θα διατηρήσει.

Το ΚΚΕ εκλέγει 1 βουλευτή, τον Μανώλη Συντυχάκη.

Στα Χανιά, με την ενσωμάτωση σταυρών στο 93,04% και καταμετρημένα 321 από τα 345 εκλογικά τμήματα οι βουλευτές που εκλέγονται ανά κόμμα είναι Ντόρα Μπακογιάννη και η Σέβη Βολουδάκη από τη Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Πολάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέκος Μαρινάκης από το ΚΚΕ.

Στο Ρέθυμνο, με την ενσωμάτωση των σταυρών να βρίσκεται στο 88,99%  και να υπολείπονται ακόμη οι ψήφοι από 24 εκλογικά τμήματα,  από μία έδρα κατακτούν Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και το ΠΑΣΟΚ που εκλέγει τον Μανώλη Χνάρη.

Από μία έδρα καταλαμβάνουν και στο Λασίθι Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που εκλέγουν ένα βουλευτή, με την ενσωμάτωση των σταυρών να βρίσκεται στο 96,2%.

Με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται ο Γιάννης Πλακιωτάκης ενω στο ΠΑΣΟΚ η  Κατερίνα Σπυριδάκη είναι εκείνη που κόβει πρώτη το νήμα στη σταυροδοσία.

 

  22 May, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα