ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημες οι υποψηφιότητες Πολάκη-Φάμελλου

  26 September, 2024 ΑΡΘΡΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Επίσημες οι υποψηφιότητες Πολάκη-Φάμελλου

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης έφτασε στην Κουμουνδούρου, όπου μετά από συνάντηση με την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου, κατέθεσε και εκείνος την υποψηφιότητα του. 

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης κατέθεσε την υποψηφιότητα με 32 υπογραφές που τη στηρίζουν (σ.σ χρειάζονται 30 υπογραφές βάσει του καταστατικού του κόμματος.) Όπως είπε, από τις 32 υπογραφές, οι 31 ανήκουν σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και η άλλη στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Σημειώνεται ότι πέραν των απαιτούμενων υπογραφών, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέθεσε και τη δήλωση πόθεν έσχες του 2023 για τη χρήση του 2023, όπως προβλέπεται από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση»

«Θέλω να καλέσω όλους τους συνυποψήφιούς μου να κάνουν το ίδιο. Να προχωρήσουμε σε έναν αγώνα αντιπαράθεσης θέσεων και προγραμμάτων», τόνισε σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

«Γιατί», όπως είπε, «η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση που να προβάλει ένα εφαρμόσιμο ριζοσπαστικό κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης».

«Σαν εναλλακτική στην διακυβέρνηση του Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του. Μετά από τα χρόνια της νεοφιλεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της ιδιωτικοποίησης Υγείας και Παιδείας και της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης», σημείωσε.

«Νομίζω ότι έχει διασπαστεί ήδη η κοινωνική συμμαχία που τον έφερε στην κυβέρνηση και ο κόσμος αναζητά ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διακυβέρνηση. Και σε αυτό πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας», κατέληξε.

«Πάμε όλοι μαζί»

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Στο βίντεο της ανακοίνωσής του τονίζει ότι αναλαμβάνει την ευθύνη να ηγηθεί σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια και να εγγυηθεί «πρώτα απ' όλα την ενότητα, όπως το απέδειξα, σταματώντας την εσωστρέφεια και την τοξικότητα». Ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι σε αυτήν την προσπάθεια δίπλα του «στέκονται πολύτιμοι σύντροφοι και συντρόφισσες σε όλη την Ελλάδα», «γιατί οφείλουμε να περάσουμε από το "εγώ" στο "εμείς"». Προσθέτει ότι καταλαβαίνει «όσους απογοητεύσαμε» και τους καλεί να γυρίσουν, «να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Μία πραγματική Προοδευτική Συμμαχία». «Στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε όλους τους δημιουργικούς και ενεργούς πολίτες. Και ιδιαίτερα τους νέους», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Φάμελλος μιλά για την αναγκαιότητα ενός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «σοβαρού, σύγχρονου, αξιόπιστου και δυναμικού», ενός ΣΥΡΙΖΑ «των αξιών, του ήθους και των αγώνων της προοδευτικής παράταξης», «με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια... ».

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Φάμελλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Φίλες και φίλοι,

η ελληνική κοινωνία χρειάζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σοβαρό, σύγχρονο, αξιόπιστο και δυναμικό.

Μία Αριστερά Ευρωπαϊκή και Οικολογική, δύναμη αλλαγής.

Έναν ΣΥΡΙΖΑ των αξιών, του ήθους και των αγώνων της προοδευτικής παράταξης.

Με σημείο αναφοράς την παρακαταθήκη της κυβέρνησης της Αριστεράς, του Αλέξη Τσίπρα, που κράτησε την κοινωνία και την Ελλάδα όρθια. Έξω από τα μνημόνια, με διεθνές κύρος, με θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλαμβάνω την ευθύνη να ηγηθώ σε αυτήν τη συλλογική προσπάθεια και να εγγυηθώ πρώτα απ' όλα την ενότητα, όπως το απέδειξα, σταματώντας την εσωστρέφεια και την τοξικότητα.

Σε αυτήν την προσπάθεια δίπλα μου στέκονται πολύτιμοι σύντροφοι και συντρόφισσες σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί οφείλουμε να περάσουμε από το "εγώ" στο "εμείς".

Καταλαβαίνω όσους απογοητεύσαμε και σας καλώ να γυρίσετε, να ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Μία πραγματική Προοδευτική Συμμαχία.

Στην επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε όλους τους δημιουργικούς και ενεργούς πολίτες. Και ιδιαίτερα τους νέους.

Για δυναμική αντιπολίτευση απέναντι σε μία κυβέρνηση που πλήττει τους πολίτες, απογοητεύοντας ακόμα και τους ψηφοφόρους της.

Αλλά κυρίως για προοδευτική κυβερνητική διέξοδο, με ευημερία, με τον ΣΥΡΙΖΑ βασικό πυλώνα της.

Γιατί οι πολίτες απαιτούν λύσεις σε μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα.

Εμείς θέλουμε μία ισχυρή και ανθεκτική Ελλάδα μπροστά στις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες του αύριο.

Με πραγματική έγνοια για το περιβάλλον, κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος, χωρίς αποκλεισμούς.

Σε αυτήν την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι.

Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας.

Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ αφορά όλη την κοινωνία.

Πάμε όλοι μαζί λοιπόν».

 

  26 September, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα