Super League: Προβάδισμα Ευρώπης για τον ΑΡΗ-Νίκη παραμονής για την Καλλιθέα (hl)

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στα Play Off 5-8 σημείωσε ο Άρης. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε με 2-0 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αποσπάστηκε -τουλάχιστον έως τη Δευτέρα- κατά έξι βαθμούς από τον Ατρόμητο και μοιάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πέμπτης θέσης. Οι Θεσσαλονικείς ήταν πολύ πιο πιεστικοί στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Το έκαναν στο «κακό» τους 45λεπτο, με τα δύο γκολ του Λορέν Μορόν (61’, 90’+3’), με τους Κρητικούς να απειλούν ελάχιστα την αντίπαλη εστία. Απόρροια της κούρασης, αλλά και του... hangover που «κουβαλούσε» η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς από την πρόκριση της Τετάρτης (2/4) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημά του, με τους «κίτρινους» να έχουν σταθερά την κατοχή της μπάλας, σε ποσοστά γύρω στο 70%. Με κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών τους Μορόν (21’), Ντάριο Σπίκιτς (12’, 15’) και Κίκε Σαβέριο, οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Κριστιάν Ναούμοβ, ο οποίος έκανε πραγματικά δύσκολες επεμβάσεις στις τελικές του Ισπανού φορ (9’) και του εξτρέμ από τον Ισημερινό (25’).
Στο αντίστοιχο διάστημα, οι φιλοξενούμενοι, όποτε κατάφερναν να σπάσουν το πρέσινγκ του Άρη, έφταναν με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Χουλιάν Κουέστα. Μάλιστα, στο 5’ ο Ισπανός τερματοφύλακας χρειάστηκε να επέμβει στο σουτ του Ταξιάρχη Φούντα, ενώ σε αντίστοιχη περίπτωση στο 17’, ο 30χρονος διεθνής επιθετικός σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Μετά το ημίωρο, οι Κρητικοί κατάφεραν να κλείσουν καλύτερα τους διαδρόμους προς την εστία του Ναούμοβ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται δίχως γκολ.
Παρόμοιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Ο Βούλγαρος τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε «απάντηση» και στο φαλτσαριστό πλασέ του Μορόν (52’) αλλά οκτώ λεπτά μετά, ο Άρης κέρδισε πέναλτι. Ο Σαβέριο δοκίμασε το σουτ, ο Μπόρχα Γκονζάλες έκανε τάκλιν με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του. Ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης δεν υπέδειξε κάτι, όμως τον κάλεσαν από το VAR (Στέφανος Κουμπαράκης, Άγγελος Ευαγγέλου) να δει τη φάση, με τον Ηπειρώτη διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα μετά το on field review. Ο Μορόν δε λάθεψε, παρά το ότι ο Ναούμοβ έπεσε σωστά, για το 1-0 στο 61’.
Οκτώ λεπτά μετά, έγινε μια... περίεργη φάση. Αρχικά ο Ναούμοβ απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βλάντιμιρ Νταρίντα, ο Σπίκιτς γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, ο Θανάσης Ανδρούτσος προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα βρήκε στον Χαμζά Μεντίλ που έκανε τάκλιν και κατέληξε στα δίχτυα. Ωστόσο, και πάλι έπειτα από παρέμβαση του VAR και on field review, το γκολ ακυρώθηκε για χέρι στην προσπάθεια του Μαροκινού τη στιγμή της προβολής.
Ο ΟΦΗ προσπάθησε να αντιδράσει, με όσα κουράγια του είχαν απομείνει. Στο 72’ ο Άντριου Γιουνγκ έφυγε από πλάγια αριστερά, αλλά ούτε σούταρε ούτε πάσαρε απέναντι από τον Κουέστα, ενώ το σουτ του Γιάννη Αποστολάκη τέσσερα λεπτά μετά, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ισπανού τερματοφύλακα. Όπως και η τελική του Μορόν στο 79’, μετά από ωραία ενέργεια του Γιάννη Φετφατζίδη.
Στις καθυστερήσεις, ο Μορόν πέτυχε ένα γκολ δείγμα της ποιότητάς του, «κλειδώνοντας» τη νίκη για τον Άρη: έκλεψε την μπάλα από τον Έντι Σαλσίδο στο χώρο της σέντρας, διέσχισε το μισό γήπεδο και μπαίνοντας στην περιοχή σούταρε προ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, νικώντας τον Ναούμοβ για το 2-0. Ο πρώην φορ της Μπέτις έφτασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν ενώ έχει κι ένα στο Κύπελλο.
Με το 2-0, ο Άρης ανέβηκε στο 27 βαθμούς, αφήνοντας στους 21 τον Ατρόμητο που τη Δευτέρα (7/4) υποδέχεται στο Περιστέρι τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έχει 18 βαθμούς, όσους και ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί, βέβαια, έχουν μπροστά τους την τεράστια πρόκληση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στις 17 του Μάη. Αν το κατακτήσουν, θα πάει... στράφι η πέμπτη θέση που, προς ώρας, δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Conference League.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Κίτρινες: Ανδρούτσος.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΡΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κουέστα, Μεντίλ, Μάγιο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Νταρίντα (79’ Πάρντο), Μόντσου, Σιφουέντες, Σαβέριο (88’ Ντιαντί), Σπίκιτς (71’ Φετφατζίδης), Μορόν.
ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ναούμοβ, Γκονζάλες, Λιούις (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Λαμπρόπουλος, Σίλβα (55’ Μπρεσάν), Μπάκιτς, Ανδρούτσος (73’ Καραχάλιος), Φούντας, Θεοδοσουλάκης (73’ Αποστολάκης), Σενγκέλια (82’ Σαλσίδο), Γιουνγκ.
*Στεφάνι στη μνήμη του Αλέκου Αλεξιάδη, θρυλικής μορφής του Άρη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, κατέθεσαν εκ μέρους του αγωνιστικού τμήματος των «κίτρινων» ο team manager Γιώργος Γκουγκουλιάς και ο υπεύθυνος των ακαδημιών, Πάνος Αλεξιάδης. Πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 79χρονου θρύλου του Άρη.
*Παρόντες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι «ισχυροί άνδρες» και των δύο ομάδων, ο Θόδωρος Καρυπίδης για τον Άρη και ο Μιχάλης Μπούσης για τον ΟΦΗ.
*Ο Φράνκο Ζανελάτο ένιωσε ενοχλήσεις στον προσαγωγό του αριστερού του ποδιού στην προθέρμανση κι έμεινε τελικά εκτός αποστολής. Στη θέση του Περουβιανού στην ενδεκάδα μπήκε ο Ιωάννης-Φοίβος Θεοδοσουλάκης ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Ματέους Μπρεσάν.
Διπλό "σωτηρίας" της Καλλιθέας στη Λαμία!
Η Athens Kallithea ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση των ουραγών της Super League, καθώς επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος», για τη 2η αγωνιστική των play-out. Χάρη στα γκολ του Αλφαρελά στο 15΄ και του Λεμπόν στο 78΄, η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά πήρε το «πολύτιμο» τρίποντο και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, τουλάχιστον προσωρινά (ξεπέρασε τον Βόλο, ο οποίος υποδέχεται αύριο τον Παναιτωλικό). Παράλληλα, αύξησε σε εννέα βαθμούς τη διαφορά της από τη Λαμία, η οποία πλέον αναζητά ένα μικρό θαύμα για να μείνει στην κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 14΄, με κεφαλιά του Αλφαρελά που έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσιβελεκίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, αλλά το γκολ, ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του σκόρερ. Η ανωτερότητα της Καλλιθέας καρποφόρησε στο φινάλε του ημιχρόνου (45΄), όταν ο Μερκάτι βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Αλφαρελά και ο Γάλλος επιθετικός απέφυγε τον Κόστιτς και άνοιξε το σκορ.
Με αντίστοιχη εικόνα ξεκίνησε και το β΄ μέρος, με τον Αλφαρελά να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 47΄, στέλνοντας την μπάλα άουτ μετά από έξοχο συνδυασμό με τον Ντεμέτριους. Στη συνέχεια, όμως, ήταν η Λαμία αυτή που απείλησε, πρώτα με απευθείας φάουλ του Σόρια (50΄) και έπειτα με σουτ του νεοεισελθόντα Μπιλάλ (52΄), προσπάθειες που σταμάτησαν στον Γκέλιο. Ο Κόστιτς κράτησε προσωρινά «ζωντανούς» τους γηπεδούχους, διώχνοντας την κεφαλιά του Πασαλίδη στο 72΄, αλλά στο 78΄ νικήθηκε από τον Λεμπόν (που είχε περάσει στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα, αντί του Βαλμπουενά). Το δεύτερο γκολ της Athens Kallithea ουσιαστικά «έσβησε» το ματς και μαζί τις ελπίδες της Λαμίας για παραμονή στη Super League.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Κίτρινες: Σακόρ, Βλαχομήτρος, Ρινγκ - Πασαλίδης, Μεγιάδο, Λουκίνας
Οι συνθέσεις:
ΛΑΜΙΑ (Θανάσης Στάικος): Κόστιτς, Σάντσες (46΄ Μπιλάλ), Γιαννούτσος, Γκοτζαμανίδης, Αθανασακόπουλος (82΄ Χαντάκιας), Σακόρ, Ρινγκ, Τσιμπόλα, Λέικ (62΄ Τσάβες), Σόρια, Βλαχομήτρος
ATHENS KALLITHEA (Στέλιος Μαλεζάς): Γκέλιος, Μεχίας, Καινούργιος, Τσιβελεκίδης, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Βρακάς (65΄ Σοϊρι), Αλφαρελά (82΄ Λουκίνας), Μερκάτι (82΄ Μεταξάς), Ντεμέτριους (73΄ Εντιαγέ), Βαλμπουενά (73΄ Λεμπόν)
Γιόρτασε με τριάρα την παραμονή ο Λεβαδειακός!
Ο Λεβαδειακός έκανε το «2 στα 2» στα play-out της Super League και ουσιαστικά «κλείδωσε» την παραμονή του στην κατηγορία, νικώντας στη Λιβαδειά 3-0 τον Πανσερραϊκό. Ο Οζμπολτ στο 28΄, ο Λιάγκας στο 44΄ και ο Ζίνι με πέναλτι στο 80΄ ήταν οι σκόρερ των Βοιωτών, που είχαν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα γκολ. Η μακεδονική ομάδα, η οποία ήταν εντελώς ακίνδυνη σήμερα, διατηρεί απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορεί ακόμη να αισθάνεται ασφαλής.
Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι από το ξεκίνημα του ματς, απείλησαν αρχικά με τους Τσοκάι και Ζίνι, για να ακολουθήσουν δύο σπουδαίες ευκαιρίες του Μπάλτσι, στο 20΄ (απέκρουσε ο Γκουγκελασβίλι) και στο 27΄ (μόλις άουτ). Τελικά, ο Λεβαδειακός βρήκε το γκολ που δικαιούτο στο 28΄, όταν και πάλι ο Γκουγκελασβίλι σταμάτησε τον Μπάλτσι, αλλά στην επαναφορά ο Οζμπολτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αν και κατέβασαν κάπως ρυθμούς, οι «πράσινοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα πριν τελειώσει το ημίχρονο (44΄), με δυνατό σουτ του Λιάγκα, και εδραίωσαν το προβάδισμά τους.
Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι στο β΄ μέρος, αλλά δεν στάθηκε ικανός να απειλήσει την εστία του Ανακερ, ενώ χρειάστηκε εκ νέου τις επεμβάσεις του Γκουγκελασβίλι, σε προσπάθειες των Ζίνι και Οζμπολτ, για να μην αυξηθεί κι άλλο ο δείκτης του σκορ. Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα όμως στο 80΄, όταν ο Ζίνι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Βέρμπιτς από τον Βόλνεϊ και διαμόρφωσε το τελικό 3-0, με το ένατο φετινό του γκολ.
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Τσάπρας - Πεταυράκης, Ομεόνγκα, Πιρές, Γκουγκελασβίλι, Βόλνεϊ, Δεληγιαννίδης, Σοφιανός, Μπετανκόρ
Οι συνθέσεις:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Ανακερ, Τσοκάι, Κωστή, Λιάγκας, Οζμπολτ, Μορέιρα (75΄ Εραμούσπε), Ζίνι (81΄ Αβραχαμ), Μπάλτσι (62΄ Λαμαράνα), Αμπού Χάνα, Τσάπρας (62΄ Βέρμπιτς), Γιαννιώτας (62΄ Γιαννιώτας)
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκελασβίλι, Δεληγιαννίδης, Ντάβιντσον, Βόλνεϊ, Πεταυράκης (81΄ Καραμανώλης), Ομεόνγκα (59΄ Σοφιανός), Στάικος (68΄ Ζελέν), Πιρές, Χατζηστραβός (59΄ Ντέλετιτς), Σαλαζάρ (68΄ Γκαλβάν), Μπετανκόρ
Δείτε επίσης
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σήμερα Δευτέρα 7 Απριλίου στον Δ. Φαιστού
- Μεταναστευτικό: ήρθε το σκάφος της Frontex στην Αγία Γαλήνη
- Cheesecake φιστίκι
- Τουρισμός: Αύξηση 4,6% στις αεροπορικές κρατήσεις τη θερινή σεζόν
- Τα πέντε μπαχαρικά που βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης
Σχετικά άρθρα
- Super League Playoffs: “Αγγίζει” τον τίτλο ο “τετράσφαιρος” Θρύλος-Μάχη των υπολοίπων για τη 2η Θεση
- Το πρόγραμμα των πλέι οφ για τις θέσεις 5-8 και των πλέι άουτ για τον υποβιβασμό
- SuperLeague: Πρωταθλητής Ελλάδος ο ΠΑΟΚ! Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
- SuperLeague: Αγκαλιά με τον τίτλο ο ΠΑΟΚ-Βήμα Ευρώπης ο Ολυμπιακός (hl)
- Super League: Υπόθεση...δικεφάλων το πρωτάθλημα-Εκτός διεκδίκησης o Oλυμπιακός (hl)