Super League: Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι (1-0) με τον ΠΑΟ με υπογραφή Αραούχο

  10 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Super League: Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι (1-0) με τον ΠΑΟ με υπογραφή Αραούχο

Έσπασε την κατάρα των ντέρμπι η ΑΕΚ που μετά από 13 μεγάλα ματς χωρίς νίκη, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 για την 23η αγωνιστική της Super League.

 

Ελάχιστοι θα θυμούνται αυτόν τον αγώνα καθώς οι δυο ομάδες προσέφεραν πενιχρό θέαμα. Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Κάθισε πίσω από την μπάλα και με ασφυκτική πίεση «έπνιγε» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι κρατούν το γεγονός πως πήραν με μεγάλη νίκη μετά από την 1η Απριλίου του 2018, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από το ΟΑΚΑ ευχαριστημένοι από την προσπάθεια του και με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο στο μυαλό τους.

 

Από νωρίς η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έδειξε πως θα κάνει τα πάντα για να πάρει το αποτέλεσμα. Ο Ιταλός έχει περάσει το πάθος του στους ποδοσφαιριστές του που δείχνουν πλέον πως είναι ένα δεμένο σύνολο. Ως ένα σύνολο αμύνονταν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κάνοντας τους αντιπάλους τους να εγκλωβίζονται στο αμυντικό τους μισό.

Μόλις στο 8’ η Ένωση πήρε το προβάδισμα με εντυπωσιακό γκολ του Σέρχιο Αραούχο που με αριστερό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Διούδη και έβαλε... φωτιά στο ΟΑΚΑ. Ο Αργεντίνος ήταν, άλλωστε εκείνος που είχε οδηγήσει τον Δικέφαλο στην τελευταία του νίκη σε ντέρμπι και το επανέλαβε. Αυτό το τέρμα βοήθησε στο πλάνο της ΑΕΚ που παρέμεινε πολύ καλά κλεισμένη στο αμυντικό της μισό. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γρήγορες αλλαγές του Δώνη που πέρασε στο ματς τους Ζαχίντ και Μακέντα άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι την πρωτοβουλία όμως έδειχναν πιο απειλητικοί. Στο 60’ έχασαν μάλιστα μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Μακέντα και τον Χατζηγιοβάνη να αποτυγχάνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα σε διαδοχικές προσπάθειες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ κλεινόταν όλο και περισσότερο με τον Μάσιμο Καρέρα με τις αλλαγές του να δείχνει πως στόχος ήταν να διατηρήσει το υπάρχον προβάδισμα. Κάτι που εν τέλει κατάφερε, οδηγώντας τον Δικέφαλο στην πρώτη του νίκη σε ντέρμπι μετά από 13 μεγάλους αγώνες.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
ΑΕΚ (Μ. Καρέρα): Μπάρκας, Σβάρνας, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (85’ Οικονόμου), Αραούχο (77’ Αλμπάνης), Βέρντε (68’ Αλμπάνης).

ΠΑΟ (Γ. Δώνης): Διούδης, Σένκεφελντ, Γιόχανσον, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (65’ Ναγκί), Χατζηθεοδωρίδης, Μπεκ, Μπουζούκης (59’ Ζαχίντ), Ανουάρ, Πούγγουρας, Καμπετσής (59’ Μακέντα).
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/super-league-aek-ntermpi-1-0-pao-ypografi-araoyho

 

  10 February, 2020 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα