Σύντομα ξεκινά η νέα Σχολή Σαμαρειτών

mesaralive.gr  03 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Σύντομα ξεκινά η νέα Σχολή Σαμαρειτών

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί όποιον θέλει να γνωρίσει αυτόν τον κόσμο της δράσης και της προσφοράς να κάνει την αίτηση του άμέσα στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.samareites.gr καθώς σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολή.

Η εκπαίδευση ξεκινάει μέσα Οκτώβριου κάθε έτους και τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8-10 το βράδυ στο κτίριο του Ε.Ε.Σ. Μοιρών.

Καθημερινά, στο σπίτι μας, στη δουλειά, στην εκδρομή γινόμαστε μάρτυρες – θεατές, σε καταστάσεις που ενώ θέλουμε να βοηθήσουμε, δεν ξέρουμε ή φοβόμαστε.

Γινόμαστε μάρτυρες σε γεγονότα όπως μια λιποθυμία, ένα τροχαίο, μια καταστροφή.. νιώθουμε αμηχανία, ανήμποροι, θλίψη… η οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού καλεί όλους μας να γνωρίσουμε έναν κόσμο προσφοράς, δράσης και να σκεφτούμε πόσο περισσότερη ασφάλεια θα νιώθαμε αν όλο και περισσότερος κόσμος στην περιοχή μας γνώριζε και εφάρμοζε με ασφάλεια τις πρώτες βοήθειες.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν λεπτομερή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα Α΄ Βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στη διάσωση, στη χρήση διασωστικών μέσων, στη χρήση ασύρματων επικοινωνιών, στις τεχνικές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένου, στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού κ. ά.

Περισσότερες πληροφορίες κάθε Παρασκευή από τις 8 έως τις 10 το βράδυ στο 2892023199 και στο: [email protected]

Εκπαίδευση στο Άλσος του Κούλε

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μία εκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Μοιρών. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 01 Οκτωβρίου στο Άλσος του Κούλε με τη συμμετοχή 25 Εθελοντών Σαμαρειτών.

Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο και ξεκίνησε νωρίς το πρωί και διήρκησε ως αργά το απόγευμα. Έγινε επανάληψη στα μαθήματα σωστής εφαρμογής κόμπων και η εκπαίδευση χωρίστηκε σε δύο σκέλη. Το ένα αφορούσε στην διάσωση πολυτραυματία από δύσβατο μέρος και τη μεταφορά του μέσα από μονοπάτια με εμπόδια και το δεύτερο σε άμεση κινητοποίηση για τη διάσωση θυμάτων από τροχαίο ατύχημα όπου οδηγός και πεζός είχε αναμειχθεί στο ατύχημα και έχριζαν άμεσο απεγκλωβισμό.

Οι Σαμαρείτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες ώστε να διαχειριστούν εναλλάξ τα περιστατικά με τον εξοπλισμό που είχαν. Μετά το πέρας της εκπαίδευσης έγινε απολογισμός και συζήτηση πάνω στα δύο περιστατικά.

 

mesaralive.gr  03 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα