Συντάξεις και επιδόματα: Πιέσεις για πληρωμές πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

  06 April, 2025 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Συντάξεις και επιδόματα: Πιέσεις για πληρωμές πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αντιδρούν φορείς της αγοράς και κόμματα της αντιπολίτευσης στο γεγονός ότι οι συντάξεις Μαΐου 2025 πιθανότατα δεν θα πληρωθούν νωρίτερα, καθώς αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι θα πάνε στο ATM μετά την Κυριακή του Πάσχα, η οποία φέτος πέφτει 20 Απριλίου. Το ίδιο ισχύει και για τα επιδόματα

«Να καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα του Απριλίου κατ’ εξαίρεση νωρίτερα, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η αγορά» ζητάει Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρονται τα εξής:

«Στηρίξτε την αγορά!

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από την κυβέρνηση να καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα του Απριλίου κατ’ εξαίρεση νωρίτερα, πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η αγορά. Ιδιαίτερα τα δώρα που θα προσφέρουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους, καθώς και γενικότερα τα δώρα ενόψει των εορτών, αναμένεται να δώσουν μια σημαντική ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Η έγκαιρη καταβολή των χρημάτων θα ενισχύσει την κατανάλωση και θα βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς».

Τσουκαλάς: Να δοθούν νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου για να κάνουν Πάσχα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστας Τσουκαλάς υπογράμμισε την ανάγκη οι συντάξεις να πληρωθούν νωρίτερα για τον Μάιο.

«Το ερώτημα είναι γιατί ενώ η κοινωνία υποφέρει, η κυβέρνηση δεν δίνει τίποτα. Ο κόσμος ασφυκτιά από την ακρίβεια. Γιατί ενώ υπάρχουν τόσες ανισότητες, δεν χορηγεί φέτος επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα; Να δώσουν νωρίτερα την σύνταξη του Απριλίου για να μπορέσουν να κάνουν Πάσχα οι συνταξιούχοι» δήλωσε στο MEGA.

Καραμέρος: Να καταβάλλουν τις συντάξεις και τα επιδόματα τις μέρες που υπαγορεύει η κοινή λογική

«Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους και δικαιούχους επιδομάτων να κάνουν Πάσχα με δανεικά, αρνούμενη να καταβάλλει τις συντάξεις και τα επιδόματα λίγες ημέρες νωρίτερα από τις 20 Απριλίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος.

Ο κ. Καραμέρος συνεχίζει λέγοντας: «Τορπιλίζει έτσι και τα νοικοκυριά, αλλά και την αγορά. Πηγαίνει από φιάσκο σε φιάσκο, γιατί έχει χάσει κάθε επαφή με την κοινωνία και τις ανάγκες της. Να καταβάλλουν τις συντάξεις και τα επιδόματα τις μέρες που υπαγορεύει η κοινή λογική».

ΚΚΕ: Να γίνει η καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων πριν από το Πάσχα

Σε σχολιασμό της άρνησης της κυβέρνησης να καταβάλει συντάξεις και επιδόματα πριν από το Πάσχα, προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να προκαλεί τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους επιδομάτων, επικαλούμενη τεχνικά προβλήματα, και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για την καταβολή των συντάξεων και των επιδομάτων πριν το Πάσχα».

«Απέναντι στο κύμα της ακρίβειας είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες τις γιορτινές μέρες. Και φυσικά, μπροστά στην απεργία της 9ης Απρίλη, χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας για την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης, που ζητούν και δικαιούνται οι συνταξιούχοι και επανειλημμένα έχει ζητήσει με προτάσεις νόμου στη βουλή το ΚΚΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Βελόπουλος: Θα έπρεπε να απολογούνται για την εξαθλίωση των συνταξιούχων

Επίσης, ο κ. Βελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:  «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που πετσόκοψαν τις συντάξεις των Ελλήνων αντιπαρατίθενται υποκριτικά για το “πότε θα δοθούν”, ενώ θα έπρεπε να απολογούνται για την εξαθλίωση των συνταξιούχων και να αγωνίζονται, ώστε να βρουν τρόπους να αποκαταστήσουν το έγκλημα που έχουν διαπράξει».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισημαίνει ότι το κόμμα του «έχει το σθένος αλλά και τον τρόπο όχι μόνο να επιστρέψει τα “κλεμμένα” στους Έλληνες συνταξιούχους, αλλά να τους εξασφαλίσει συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι “συντάξεις επαιτείας”».

Επιστολή της ΕΣΑμεΑ στη Δόμνα Μιχαηλίδου

Την ίδια ώρα, επείγουσα επιστολή προς την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με το αίτημα της ρύθμιση της καταβολής των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ πριν από την 20η Απριλίου 2025.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση νομοθετική πρωτοβουλία με σχετική διάταξη, αντίστοιχη με αυτή που επιτρέπει την καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων του Δεκεμβρίου κατ’ έτος πριν από τα Χριστούγεννα (με το ίδιο ως άνω αναφερθέν σκεπτικό), ώστε να επιτραπεί στον ΟΠΕΚΑ να καταβάλει και να πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα αναπηρικά επιδόματα Απριλίου πριν την 20ή ημέρα του μήνα».

 

  06 April, 2025 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα