Συνέδριο ΠΑΣΟΚ με σύνθημα “Η κοινωνία στο προσκήνιο”

  19 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ με σύνθημα “Η κοινωνία στο προσκήνιο”

Αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, καθώς αύριο Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00 ξεκινάει η τριήμερη διαδικασία στο κλειστό στάδιο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ του Φαλήρου, με κεντρικό σύνθημα: "Η Κοινωνία στο Προσκήνιο".

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να αποτελέσει έναν ουσιαστικό πολιτικός σταθμό στη δυναμική πορεία του Κινήματος που ξεκίνησε με τη συμμετοχή 270.000 ψηφοφόρων τον Δεκέμβριο και συνεχίστηκε με 180.000 στις 8 Μαΐου για τις εσωκομματικές εκλογές και την επαναφορά του πράσινου ήλιου. Το νέο σήμα θα παρουσιαστεί επισήμως στο συνέδριο.

Την πρώτη ημέρα θα κυριαρχήσει η ανοιχτή πολιτική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος αναμένεται να δώσει το πολιτικό στίγμα του κόμματος με έμφαση στη σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, την κατάθεση σύγχρονων εναλλακτικών προτάσεων διακυβέρνησης και την οριοθέτηση του χώρου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ξένες παρουσίες

 

Το συνέδριο του Κινήματος θα χαιρετήσουν με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα ο Πρωθυπουργος της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, ο πρώην Πρωθυπουργού της Ιταλίας και ΓΓ του Partito Democratico, Ενρίκο Λέττα, η Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Κριστίνα Ναρμπόνα, ο συμπρόεδρος του SPD Λαρς Κλίνγκμπαιλ και η Πρόεδρος των Σλοβένων Σοσιαλιστών Τάνια Φαγιόν.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η επικεφαλής της Ευρωομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) Σεργκέι Στάνισεφ και αντιπροσωπείες του γερμανικού SPD, της ΕΔΕΚ και του ρουμανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Το λόγο θα πάρουν και οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που έχουν προσκληθεί. Εκ μέρους της ΝΔ, θα παραβρεθεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης. O ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου, Νάσο Ηλιόπουλο. Εκ μέρους του ΚΚΕ το συνέδριο θα χαιρετήσει ο βουλευτής Χρήστος Κατσώτης και εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

 

Στο συνέδριο θα προταθεί επισήμως και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, κάτι που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό.

Πρόκειται για πολύ στενό συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον οποίο γνωρίζονται από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Ξάνθη, την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σπυρόπουλος ήταν ο επικεφαλής των δύο εκστρατειών του Νίκου Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 και του 2021.

Οι πρώην στο προσκήνιο

Ξεχωριστή θέση στο συνέδριο θα έχουν όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά για τη Φώφη Γεννηματά θα υπάρχει μια κενή θέση στην πρώτη σειρά και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αφήσει εκεί συμβολικά μερικά λουλούδια στη μνήμη της.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα μιλήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος έχει τακτική επαφή με τον πρόεδρο το τελευταίο διάστημα. Εχει μελετήσει και θεωρεί ενδιαφέρουσες τις προτάσεις του Κινήματος ειδικά για την υγεία και την κοινωνική στέγη, εκτιμώντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Άλλωστε, πρόσφατα με άρθρο του στα ΝΕΑ, ο κ. Σημίτης είχε εκφραστεί θετικά για τον σημερινό πρόεδρο του Κινήματος.

Το Σάββατο αναμένεται να μιλήσει ο έτερος πρώην πρωθυπουργός και νυν βουλευτής, Γιώργος Παπανδρέου. Την ίδια ημέρα αναμένεται και η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου χωρίς να έχει "κλειδώσει" 100%. Ο κ. Ανδρουλάκης μετέβει χθες το απόγευμα στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και συναντήθηκαν για λίγη ώρα από κοντά, πριν αναχωρήσουν για να παραστούν στην εκδήλωση προς τιμή του Γιούνκερ στην Ακαδημία Αθηνών. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του κ. Ανδρουλάκη, προκειμένου να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους, καθώς δεν είχαν επικοινωνήσει από τότε που εξελέγη ο κ. Ανδρουλάκης τον περασμένο Δεκέμβρη.

 

  19 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα