Συνεχίζεται ο καύσωνας-Στη Μεσαρά οι υψηλότερες θερμοκρασίες

  02 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται ο καύσωνας-Στη Μεσαρά οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Τους 37 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει κατά τόπους ο υδράργυρος στην Κρήτη σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων

Στα ύψη θα φτάσει και σήμερα ο υδράργυρος στην Κρήτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, καθώς οι θερμές αέριες μάζες που μετακινούνται από τη Βόρεια Αφρική προς τα Βόρεια επηρεάζουν τις καιρικές συνθήκες στο νησί.

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του καιρού, η μέση τιμή της θερμοκρασίας σήμερα θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά τόπους το θερμόμετρο θα δείξει 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Μόνη ελπίδα δροσιάς οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στην περιοχή εντάσεως έως και 6 μποφόρ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα στην Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί εντάσεως 4-6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.Στις παραθαλάσσιες περιοχές, ωστόσο, η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.

Χθες, Τετάρτη, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Κρήτη καταγράφηκαν στην περιοχή της Μεσαράς, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές στα νότια του νησιού. Σύμφωνα με την καταγραφή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν οι ακόλουθες:

Η γενική πρόγνωση

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδας, το meteo.gr προβλέπει για σήμερα:

"Ζέστη και τοπικές βροχές στα ορεινά ηπειρωτικά αναμένονται την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Έως 6 μποφόρ στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, ηλιοφάνεια αναμένεται σε όλη τη χώρα όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν τις ίδιες ώρες στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 22 έως 32 και στην Κρήτη από 19 έως 35 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ".

Ο πιο ...δροσερός Ιούνιος της δεκαετίας

Σύμφωνα με το meteo.gr ο Ιούνιος του 2020 ήταν ο πιο ... δροσερός της τελευταίας δεκαετίας,  όπως προκύτπει και από τον πίνακα με τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα μετεωρολογικά αρχεία από το 2010 έως το 2020:

 

  02 July, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα