Συνεχίζεται η απόβαση μεταναστών στην Κρήτη

Νέο… καραβάνι με μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό των 60 ατόμων στην Παλαιόχωρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το απόγευμα του Σαββάτου εντοπίστηκε σκάφος νοτιοαναοτολικά της Γαύδου. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση του λιμενικού για τη διάσωση και περισυλλογή των μεταναστών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για 90 άτομα περίπου άτομα που θα μεταφερθούν στους Καλούς Λιμένες.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης «ο δήμος είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους μετανάστες και ήδη έχει φροντίσει για την σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη». Την ίδια ώρα εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση μεταναστευτικών ροών στην Κρήτη.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί περίπου 60 μετανάστες αποβιβάστηκαν στην παραλία Γιαλισκάρι της Παλαιόχωρας των Χανίων. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η ομάδα αποτελείται κυρίως από ανήλικους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Από τους 60 μετανάστες, 52 είναι Αιγύπτιοι, 7 είναι από το Πακιστάν και 1 από το Μπαγκλαντές και μεταφέρθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις Καλαθά.
Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών.
Δείτε επίσης
- Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2025: Μετά τα μπάνια του Αυγούστου η πληρωμή τους
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως το τέλος του Αυγούστου τα πρώτα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας
- «Καλούμε το Ισραήλ να αναστρέψει άμεσα την απόφαση για επιθέσεις στη Γάζα»
- ΠΑΣΟΚ: Πέντε προτάσεις Ανδρουλάκη «για την επαναφορά της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς»
- Τι αλλάζει από τη Δευτέρα στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ τραπεζών