Συνάντηση μαθητών με ηλικιωμένους στο Γυμνάσιο Ασημίου

mesaralive.gr  10 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συνάντηση μαθητών με ηλικιωμένους στο Γυμνάσιο Ασημίου

Με συγκίνηση και μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μαθητών με τους ηλικιωμένους στο Γυμνάσιο Ασημίου, αφιερωμένη στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά τους στην κοινωνία.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη μουσική, χορό και κέφι πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 στο Γυμνάσιο Ασημίου με τη συνεργασία του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Δημοτικής Ενότητας Κόφινα και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμέων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Γόρτυνας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Ο Διευθυντής του Σχολείου κος Δασκαλάκης Φραγκίσκος και ο σύλλογος διδασκόντων επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους ηλικιωμένους με τον διευθυντή του σχολείου να κάνει αναφορά στο σημαντικό ρόλο που οι ηλικιωμένοι διαδραματίζουν στην Ελληνική κοινωνία. Οι ηλικιωμένοι από την πλευρά τους κατέφθασαν στο σχολείο γεμάτοι συμβολικά δώρα (μια ελιά, βότανα και παραδοσιακά γλυκίσματα) αποδεικνύοντας έμπρακτα την μεγαλοψυχία και την αγάπη τους αλλά και τις αρχές και τις αξίες που έχουν οι άνθρωποι των παλαιότερων γενεών. Η κα. Κασωτάκη Κλαίρη Μsc Κοινωνική Λειτουργός παρουσίασε ομιλία για τις ανάγκες των ηλικιωμένων και τις υπηρεσίες που παρέχει του Βοήθεια στο Σπίτι. Επίσης η κα. Φουκάκη Μιχαέλα Κοινωνική Λειτουργός Μsc παρουσίασε  ομιλία για τη φροντίδα στην Τρίτη ηλικία και για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κ.Η.Φ.Η.

Σε γλέντι εξελίχθηκε η εκδήλωση με τους ηλικιωμένους «αιώνιους έφηβους» να χορεύουν και να διασκεδάζουν δίνοντας το μήνυμα στους νεότερους ότι η ζωή είναι ωραία ανεξαρτήτου ηλικίας. Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση μαντινάδων απο τους ηλικιωμένους προς τους μαθητές απευθύνοντας τους ποικίλα μηνύματα. Οι ηλικιωμένοι εντυπωσίασαν με τον αυθορμητισμός τους, τη λαϊκή τους έκφραση, τη χαρά, τον ενθουσιασμό και την αισιοδοξία τους. Τα  έντονα χειροκροτήματα των παιδιών ήταν η απόδειξη της αλληλεπίδρασης που δημιουργήθηκε.

 

Οργανωτική επιτροπή : Μαλλιαράκης Αντώνιος, Καθ. Θεολόγος, Γυμνάσιο Ασημίου

Κασωτάκη Κλαίρη, Msc Κοινωνική Λείτουργος, Υπευθ. Προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι

Φουκάκη Μιχαέλα, Msc Κοινωνική Λείτουργος, Υπευθ. Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

mesaralive.gr  10 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ