Συνάντηση Δημάρχων του Νομού Ηρακλείου με θέμα το Προσφυγικό

Συνάντηση με θέμα το Προσφυγικό είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 12ης Σεπτεμβρίου , στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού, οι Δήμαρχοι του Νομού.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε : «Συζητήσαμε με τους υπόλοιπους δημάρχους για την πρόσφατη επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη καθώς και με τους δημάρχους Μαλεβιζίου, Αρχανών - Αστερουσίων και Γόρτυνας που απουσίαζαν, καταλήξαμε ομόφωνα ότι: Η λύση της διασποράς των προσφύγων σε διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στο πρότυπο της Θεσσαλονίκης, είναι προτιμητέα σε σχέση με την δημιουργία camp φιλοξενίας. Ωστόσο, θα χρειαστούμε από το Υπουργείο μια λεπτομερή καταγραφή όλων των ενεργειών που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη λύση.
Η δική μας θέση ασφαλώς και δεν δεσμεύει κανέναν άλλο. Στην συνεδρίαση της ΠΕΔ που θα διεξαχθεί την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου θα ακούσουμε τις απόψεις όλων των παρευρισκομένων. Παράλληλα, οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει για την εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων στην Κρήτη, εξακολουθούν να ισχύουν και η εκπλήρωσή τους αποτελεί απαραίτητο όρο για να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση».
Εκτός του Δημάρχου Ηρακλείου στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, Μινώα – Πεδιάδος κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη.
Δείτε επίσης
- Το μήνυμα του δημάρχου Φαιστού για τη γιορτή της μητέρας
- Στα δίχτυα των Αρχών διακινητές μεταναστών προς τον Δ. Φαιστού: 38 άτομα διασώθηκαν, 2 συλλήψεις
- Kέλλυ Κυδωνάκη: Πρωταθλήτρια ξανά με τον δικό της τρόπο!
- MATALA BEACH FESTIVAL 2025 στις 4-6 Ιουλίου
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα