Συνάντηση Αυγενάκη-ΕΑΣΗ με...αιχμές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

cretalive.gr  04 December, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Συνάντηση Αυγενάκη-ΕΑΣΗ με...αιχμές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Την πρώτη συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα Διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου είχε την Κυριακή στο Ηράκλειο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ασφαλώς τη συνάντηση απασχόλησε το μείζον θέμα των δραματικών μειώσεων στις αγροτικές επιδοτήσεις, θέμα στο οποίο ο Υπουργός έχει πολλές φορές αναφερθεί έως τώρα, ενώ και πάλι δεν άφησε περιθώρια για σημαντικές αλλαγές.

Φυσικά στη συνάντηση τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με ευθύνη του οποίου φέτος οι παραγωγοί ... παραμιλούν!

Ο Υπουργός αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Πρόεδρο του Οργανισμού ο οποίος αρνείται να παραιτηθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εν γένει λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή.

Αναφορικά με τυχόν διορθώσεις στα λάθη που έχουν γίνει, ο Υπουργός είπε ότι θα γίνουν οι όποιες δυνατές βελτιώσεις, αλλά, λόγω του συστήματος που υπάρχει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν θα γίνει αυτό που πραγματικά θα ήθελε η ηγεσία του υπουργείου.

«Μακάρι να μπορούσαμε να βελτιώσουμε το σύστημα σε ένα μήνα και να φέρουμε την κατάσταση εκεί που πρέπει. Δεν θα είναι αυτό που θα θέλαμε. Δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος, ούτε η έγκριση από την Κοινότητα, ούτε, φυσικά, η υποδομή και το στελεχικό δυναμικό. Θα γίνουν μικρές βελτιώσεις.  Δεν θέλω να δημιουργήσω κλίμα αισιοδοξίας ότι τα πάντα τελειοποιήθηκαν σε ένα μήνα. Τα λάθη που έχουν γίνει είναι αποτέλεσμα πολλών δυσλειτουργιών του Οργανισμού κατά τα τελευταία έτη», τόνισε.

Αναφερόμενος στη διοίκηση του Οργανισμού, είπε ότι ενώ ζήτησε τις παραιτήσεις τους λόγω των λαθών που έχουν γίνει ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε υποστηρίζοντας ότι έχει επιλεγεί με ΑΣΕΠ.

Σημείωσε δε, ότι ενώ τυπικά αυτό ευσταθεί, δεν έχει το ηθικό έρεισμα να παραμένει στη θέση του, λόγω των μεγάλων λαθών που έχουν γίνει στις πληρωμές.

Ο υπουργός είπε ότι πρέπει «να έχουμε αλλαγές και σε κεντρικό διοικητικό επίπεδο κάποιων στελεχών, τα οποία αποδεδειγμένα δεν έχουν προσφέρει σωστές υπηρεσίες και να πάμε σε έναν εντελώς διαφορετικό Οργανισμό, με μια άλλη κουλτούρα. Με ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα το οποίο θα συνεργάζεται τόσο σε κεντρικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο με την Κοινότητα, όπως επιβάλλεται να κάνουμε. Θέλει δουλειά πολλή. Αλλά δεν φοβόμαστε τη δουλειά. Ξέρουμε τις ανάγκες, αλλά δεν φτιάχνει από τη μια στιγμή στην άλλη». 

Και τόνισε ότι ο νέος ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι ένας Οργανισμός σύγχρονος που θα λειτουργεί ταχύτερα, πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά.

Ο κ. Αυγενάκης συζήτησε με τη Διοίκηση της ΕΑΣΗ και για τις αλλαγές στον ΕΛΓΑ και τις ασφαλιστικές εισφορές ενώ τη συνάντηση απασχόλησε και το νέο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση για τα συνεργατικά σχήματα.

 

cretalive.gr  04 December, 2023 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα