Συναντήσεις του Σωκράτη Βαρδάκη με τους αρμόδιους Υπουργούς για τις πρόσφατες θεομηνίες

mesaralive.gr  09 April, 2019 ΑΡΘΡΑ
Συναντήσεις του Σωκράτη Βαρδάκη με τους αρμόδιους Υπουργούς για τις πρόσφατες θεομηνίες

Τα μεγάλα προβλήματα που προέκυψαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στις περιοχές του Νομού Ηρακλείου, τέθηκαν στις συναντήσεις του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Χαρίτση, Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αραχωβίτη, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση και των τριών Υπουργείων.

Ειδικότερα ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι στους νομούς  Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου έχουν εγκριθεί πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών. Για τις περιοχές του Νομού Ηρακλείου, ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον κ. Χαρίτση ότι πολλά δημοτικά διαμερίσματα, έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και ζήτησε από τον Υπουργό άμεση χρηματοδότηση.

            Ο κ. Χαρίτσης διαβεβαίωσε τον κ. Βαρδάκη ότι το Υπουργείο όπως και στους άλλους νομούς θα ανταποκριθεί άμεσα. Επιπλέον, ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους και αναμένει μετά τις εκτιμήσεις, τα τεχνικά δελτία και με επείγουσες διαδικασίες θα εγκριθούν οι χρηματοδοτήσεις.

            Ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι σε επικοινωνία που είχε προσωπικά με τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα στις υποδομές και θα στηρίξει οικονομικά με απόλυτη προτεραιότητα τους Δήμους, όπου υπάρχουν ανάγκες.

            Τέλος, ο κ. Αραχωβίτης, με την σειρά του, έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες ΕΛΓΑ την άμεση παρέμβαση τους.

            Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τον κ. Αραχωβίτη ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκη την Δευτέρα 8 Απριλίου και όπως ενημερώθηκε ήδη έχουν ξεκινήσει κλιμάκια του ΕΛΓΑ, την άμεση καταγραφή των ζημιών σε φυτικό  και ζωικό κεφάλαιο.

 

mesaralive.gr  09 April, 2019 ΑΡΘΡΑ