Συναγερμός για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές -Σε στενή επικοινωνία η ΕΥΠ με την Αίγυπτο

  21 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Συναγερμός για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές -Σε στενή επικοινωνία η ΕΥΠ με την Αίγυπτο

Kαμπανάκι έχει σημάνει στις Αρχές -μεταξύ των οποίων και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας- λόγω του αυξημένου αριθμού μεταναστών από την Αίγυπτο που φτάνουν στο νησί της Κρήτης, αλλά και στη Γαύδο .

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι μετανάστες που έφτασαν στη Κρήτη μέχρι τα μέσα του Μαρτίου 2024 ανέρχονται περίπου στους 1.200 και συγκεκριμένα 1.186 όταν το ίδιο διάστημα το 2023 ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 604 , ενώ με χειροπέδες βρέθηκαν το ίδιο διάστημα φέτος και 42 διακινητές.

Σε στενή επικοινωνία με την Αίγυπτο για τις ροές μεταναστών
Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αίγυπτου έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεταναστευτικές ροές, καθώς σύμφωνα με αρμόδιες πηγές ενημέρωσης το μεταναστευτικό είναι ένα καυτό ζήτημα και για τις δυο χώρες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Διοικητής της ΕΥΠ πραγματοποίησε ταξίδι πριν από μερικές εβδομάδες στην Αίγυπτο εκεί όπου συναντήθηκε με την ομόλογη υπηρεσία στο πλαίσιο της διεύρυνσης συνεργασίας.

Τα στελέχη της ΕΥΠ λόγω των αυξημένων ροών έχουν ξεκινήσει ήδη τη χαρτογράφηση των μεταναστών και των κυκλωμάτων. Εξετάζουν πόσοι και ποιοι ειναι οι αφιχθέντες, από που ήρθαν, πώς ταξίδεψαν, συλλέγουν στοιχεία για τον τιμοκατάλογο και όσες ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία τα διαβιβάζουν στους Αιγύπτιους καθώς η χώρα τους είναι η χώρα προέλευσης (η Ελλάδα ορίζεται ως χώρα υποδοχής).

Τα κυκλώματα, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης , θησαυρίζουν από τα «ταξίδια θανάτου» όπως χαρακτηρίζονται .

Η ταρίφα αυξάνεται ανάλογα με την χώρα προορισμού , καθώς τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα εάν τελικά ο προορισμός είναι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως Γερμανία και Νορβηγία μέσω της χώρας μας, αλλά και της γειτονικής Ιταλίας.

 

  21 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα