Αστερούσια: Συναγερμός για κοπέλα που έπεσε στο φαράγγι του Αμπά!

ekriti.gr  02 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Αστερούσια: Συναγερμός για κοπέλα που έπεσε στο φαράγγι του Αμπά!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση νεαρής γυναίκας σε φαράγγι

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Υπηρεσία ενημερώθηκε ότι μία κοπέλα έπεσε και τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Φαράγγι του Αμπά, στα νότια του Νομού Ηρακλείου.
Στο σημείο αυτή την ώρα μεταβαίνουν τόσο η 3η ΕΜΑΚ όσο και στελέχη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από τον Πύργο. Σύμφωνα τον σύντροφο της κοπέλας που ενημέρωσε τις Αρχές, η νεαρή γυναίκα έχει τις αισθήσεις της.

Το φαραγγι

Το φαράγγι του Αμπά σχηματίζεται περίπου 53χλμ νότια του Ηρακλείου, στα άγρια Αστερούσια Όρη. Ο ποταμός Μουσούλης που το διαρρέει το χειμώνα συγκεντρώνει τα νερά από τις πηγές του οροπεδίου των Παρανύμφων και του Αμυγδάλου (περίπου 700μ υψόμετρο) και τα μεταφέρει στην παραλία των Τριών Εκκλησιών. Η ομαλή πορεία του ποταμού στο εύφορο οροπέδιο διακόπτεται πολύ απότομα όταν συναντάει το βραχώδες ρήγμα των Αστερουσίων, σχηματίζοντας τον επιβλητικό καταρράκτη του Αμπά. Ο καταρράκτης του Αμπά έχει συνολικό ύψος 145μ και αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο καταρράκτη της Ελλάδας σε κατακόρυφη πτώση, μετά τον καταρράκτη του Μάστορα στο φαράγγι του Χα (215μ). 

 

ekriti.gr

 

ekriti.gr  02 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα