Συναγερμός από τον σφοδρότερο τυφώνα της 25ετίας

  04 September, 2018 ΚΟΣΜΟΣ
Συναγερμός από τον σφοδρότερο τυφώνα της 25ετίας

Ένας εξαιρετικά ισχυρός τυφώνας, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους μετεωρολόγους ο σφοδρότερος που έχει πλήξει την Ιαπωνία τα τελευταία 25 χρόνια, έφθασε το μεσημέρι (τοπική ώρα) πάνω από τις ακτές νησιών της χώρας, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις συγκοινωνίες καθώς και στη δραστηριότητα των εταιρειών.

Ο κυκλώνας Τζέμπι, ο 21ος της τρέχουσας περιόδου στην Ασία, πλήττει τη νομαρχία Τοκουσίμα (νοτιοδυτικά), στη νήσο Σικόκου, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία. Το χαμηλό συνοδεύεται από πολύ ισχυρούς ανέμους, με ριπές 220 χιλιομέτρων ανά ώρα κατά τόπους, κι έχει πολύ μεγάλη περίμετρο.
Με ανέμους 160 ως 190 χ.α.ώ. στο κεντρικό του τμήμα, ο Τζέμπι κατατάσσεται στην κατηγορία «πολύ ισχυρός», και θεωρείται «ο πιο ισχυρός από το 1993», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ριούτα Κουρόρα, στέλεχος της ιαπωνικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Ο Τζέμπι μετακινείται εξάλλου με πολύ μεγάλη ταχύτητα, προς βόρεια-βορειοανατολική κατεύθυνση, διανύοντας 45 χ.α.ώ., κι αναμένεται να πλήξει σύντομα το δυτικό τμήμα της νήσου Χονσού.

 

  04 September, 2018 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα