Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από την Ένωση Γονέων Δ. Φαιστού

mesaralive.gr  01 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες από την Ένωση Γονέων Δ. Φαιστού

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που έδωσαν τη μάχη για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχοντας διανύσει μια χρονιά γεμάτη πίεση, άγχος, προσωπικές θυσίες και πολλές δυσκολίες, με τα προβλήματα της εκπαίδευσης να παραμένουν άλυτα και την αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική να συνεχίζεται.

Βιώνουμε από πρώτο χέρι την υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν και την αγωνία που αισθάνονται τα παιδιά μας, αλλά και τις θυσίες εμάς των γονιών όταν ο οικογενειακός προϋπολογισμός, εκτός από τα ένα σωρό λεφτά για φόρους, πρέπει επιπλέον να φροντίσει για τα εντελώς απαραίτητα για το σχολείο, τα φροντιστήρια, τις δραστηριότητες πολιτισμού και αθλητισμού. Νιώθουμε  την αγωνία των λαϊκών οικογενειών για τα έξοδα που χρειάζονται για να σπουδάσουν το παιδί τους.

Συναισθανόμαστε και μοιραζόμαστε τη χαρά με όσους μαθητές κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους τους
και εισάγονται σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και τους ευχόμαστε  καλή πρόοδο και καλή δύναμη στη  νέα πραγματικότητα που θα συναντήσουν. Πραγματικότητα,  η οποία  απαιτεί να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας δυναμικά το δικαίωμά στη μόρφωση, προκειμένου όλοι οι νέοι να ξεκινήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των οικογενειών τους.

Κυρίως όμως, σ΄ όλα τα  παιδιά, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσουν μετά τις εξετάσεις,  ως γονείς, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία ζωής και έχοντας συχνά βρεθεί στην ίδια ή σε παρόμοια θέση με εσάς,  σας λέμε πως ο  δρόμος της ζωής είναι μακρύς και δεν καθορίζεται από την επιτυχία ή αποτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με εφόδια την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, τη  συλλογικότητα και τον αγώνα μπορείτε να κάνετε πραγματικότητα τα όνειρά σας για μια καλύτερη ζωή!

 

mesaralive.gr  01 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα