Στους λογαριασμούς των αγροτών η δεύτερη δόση της ενιαιας ενίσχυσης

  18 December, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στους λογαριασμούς των αγροτών η δεύτερη δόση της ενιαιας ενίσχυσης

Άρχισαν να πιστώνονται, περίπου στις 16:00 το απόγευμα οι λογαριασμοί των δικαιούχων παραγωγών της χώρας με τα χρήματα της δεύτερης δόσης της ενιαίας ενίσχυσης.

Τελικά δεν εξοφλούνται στο 100% οι δικαιούχοι παραγωγοί, αλλά απομένει ένα 10% της βασικής ενίσχυσης και ένα 5% του «πρασινίσματος», που θα καταβληθούν σε τρίτη δόση μέσα στο καλοκαίρι.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου με αυτές τις παρακρατήσεις να πληρωθούν οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί και οι νέοι αγρότες, με στόχο να μην απορριφθούν αιτήσεις που είχαν υποβληθεί για νέες επιδοτήσεις, αλλά όλοι τους να μπορέσουν να πάρουν χρήματα από το εθνικό απόθεμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το εθνικό απόθεμα είναι ο «κουμπαράς» της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κάθε χρόνο «τροφοδοτείται» για το σκοπό αυτό, με ένα ποσοστό που «φεύγει» από τις άμεσες ενισχύσεις για να ενισχύσει αυτή την προσπάθεια και να μπουν στην παραγωγική διαδικασία και περισσότεροι νέοι άνθρωποι.

Έτσι από την βασική ενίσχυση παρακρατήθηκε ένα 10% και από το «πρασίνισμα» ένα 5%, ενώ ήδη από χθες οι νεοεισερχόμενοι γεωργοί και οι νέοι αγρότες πληρώθηκαν ως νέοι δικαιούχοι και έτσι το συνολικό ποσό για τη χώρα προς τους ανθρώπους της υπαίθρου, υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 70% της βασικής ενίσχυσης είχε μπει τον Οκτώβριο, ενώ απόψε η δεύτερη δόση της Ενιαίας Ενίσχυσης θα είναι «ορατή» στα ΑΤΜ για τους δικαιούχους παραγωγούς που έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα Πειραιώς. Για τους υπόλοιπους παραγωγούς αναμένεται η δυνατότητα είσπραξης των χρημάτων να δοθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφού συνηθίζεται «βαλέρ» για όλες τις τράπεζες, πλην της Πειραιώς, η οποία είναι ο φορέας διανομής των επιδοτήσεων.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  18 December, 2020 ΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα