Στο Τυμπάκι ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπος Κασίμης

mesaralive.gr  11 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στο Τυμπάκι ο ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής Χαράλαμπος Κασίμης

Συνοδευόμενος από στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, επισκέφθηκε χθες το Τυμπάκι ο ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο κ. Κασίμης  αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτήσεων, ήρθε στη Μεσαρά για να συναντήσει τους αγρότες να ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν και να συζητήσει μαζί τους για τα σχέδιά τους όσον αφορά την απορρόφηση χρημάτων από τα δύο προγράμματα που αφορούν την περιοχή, το Leader Αλιείας και το Leader Γεωργίας. Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί για την περιοχή δράσης και το που θα αναπτυχθούν τα προγράμματα που αφορούν την Μεσαρά και θα φέρουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

 Ο Γενικός Γραμματέας αφού είχε συναντήσεις στη Γόρτυνα, στους Αγίους Δέκα και στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς, επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Φαιστού όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Αρμουτάκη.  Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Αγροτικό Οπωροκηπευτικό και Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, όπου είχε συνάντηση με αγροτικούς φορείς. Τόσο ο Πρόεδρος του ΑΣ Τυμπακίου και του ΤΟΕΒ Α Ζώνης κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης όσο και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, εξέθεσαν στον κ. Κασίμη τα θέματα που απασχολούν τους φορείς που εκπροσωπούν και τον ενημέρωσαν για τις δράσεις και τις υποδομές που επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν από τα σχετικά προγράμματα.  Στα πλαίσια της επίσκεψης του κ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και στον Κόκκινο Πύργο, στο Λιμάνι και την Καταλυκή και έγιναν αναφορές για τα προβλήματα της περιοχής αλλά και για τον κόλπο της Μεσαράς και στα έργα που είναι απαραίτητα να γίνουν.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα  τα οποία υλοποιούνται μέσω της Αναπτυξιακής Ηρακλείου αναμένεται να φέρουν «ζεστό» χρήμα στην περιοχή, αρκεί να υπάρξει ο κατάλληλος σχεδιασμός και η οργάνωση που απαιτείται ώστε να γίνει η διεκδίκηση των χρηματοδοτήσεων που υπάρχουν. 

 

mesaralive.gr  11 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ