Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

  02 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος βρισκόταν στη Σχολή Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το όχημα οδηγούσε επιστήθιος φίλος του γνωστού επιχειρηματία.

Ο ίδιος, αν και καταβεβλημένος, ζει τις πρώτες ώρες της ελευθερίας του γαλήνιος και ήρεμος δίπλα στην οικογένεια και τους φίλους του.

Δεν είναι γνωστό μέχρι αυτή τη στιγμή, ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του 53χρονου επιχειρηματία. Σίγουρα πάντως, επιστρέφει στην πόλη του με ανεξίτηλα τα σημάδια της περιπέτειας που έζησε τους τελευταίους 6 μήνες στα χέρια της ομάδας που οργάνωσε και εκτέλεσε την απαγωγή του.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε αστυνομική επιχείρηση, τα ξημερώματα στο κρησφύγετο των απαγωγέων σε αγροτική τοποθεσία στο Ρέθυμνο, από όπου και τελικά κατάφεραν να τον απελευθερώσουν.

Το μέρος που τον εντόπισαν ήταν η μάντρα του Δράκου Κλάδου στη γέφυρα Ζουρίδας στο 5ο χιλιόμετρο εθνικής οδού Ρεθύμνου Χανίων και βρισκόταν σε λειτουργία.

Ποιο χαρακτηριστικό των δραστών γνωρίζει ο Λεμπιδάκης

Με συντονισμένο τρόπο έδρασαν τις 186 μέρες της ομηρίας οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, όχι όμως και χωρίς λάθη που οδήγησαν τελικά στη σύλληψή τους.  

Ο στενός πυρήνας των απαγωγέων είχε στήσει την επιχείρηση ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο κρησφύγετο των κακοποιών, ο επιχειρηματίας άκουγε μόνο φωνές καθώς βρισκόταν πίσω από ένα παραβάν και φέρεται να μην έχει αντικρίσει καθόλου τα πρόσωπα των δραστών .

Αναγνωρίζει τις φωνές των δραστών

Μάλιστα από τα πρώτα πράγματα που του ζήτησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ήταν να ακούσει φωνές κατηγορουμένων ώστε να αναγνωρίσει τα δράστες της απαγωγής. Ο 53χρονος επιχειρηματίας  φέρει ίχνη στα χέρια του καθώς ήταν δεμένος και ήταν αλυσοδεμένος από το πόδι σε ένα στρώμα για να μην επιχειρήσει να διαφύγει, γεγονός που ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο καθώς ήταν ιδιαίτερα εξαντλημένος. Οι απαγωγείς του απευθύνονταν με απότομο τρόπο και δεν υπήρχε ίχνος εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα συνολικά κρησφύγετα ήταν τουλάχιστον 6. Δύο από αυτά στα Σφακιά και τρία νότια του Ρεθύμνου.

Το προφίλ των δραστών

Σε ότι αφορά τους απαγωγείς, ήδη ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  σε τουλάχιστον 17. Τα 7 πρόσωπα θεωρείται ότι είναι ο στενός πυρήνας των απαγωγέων. Η πληροφορία ότι ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκονται και πρώην εργαζόμενοι του επιχειρηματία, δεν ευσταθεί.

Πάντως στο σύνολό τους πρόκειται για ένα συνονθύλευμα οικονομικά κατεστραμμένων επιχειρηματιών- που είχαν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις -με παραβατική συμπεριφορά, άνθρωποι της νύχτας και γνωστοί στις αρχές.

Κρητικοί αστυνομικοί χειρίστηκαν την υπόθεση

Όλη την υπόθεση με μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις χειρίστηκαν κυρίως αστυνομικοί της Κρήτης που γνωρίζουν τη νοοτροπία των Κρητικών και κινήθηκαν με ανάλογες κινήσεις. Αρχικά προσέγγισαν έναν κύκλο ανθρώπων οι οποίοι με τη σειρά τους έδωσαν πληροφορίες τις οποίες διαχειρίστηκαν ανάλογα οδηγώντας στην αίσια έκβαση της υπόθεσης. Πάντως πρόκειται αναμφισβήτητα για μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας.

Δήλωση Περιφερειάρχη για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και σε όλους τους Αστυνομικούς που σχεδίασαν, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, εκφράζει με δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης παράλληλα εύχεται στο Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την εξάμηνη απαγωγή και περιπέτεια του να επιστρέψει υγιής στην οικογένεια του και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Συγκεκριμένα η δήλωση του Περιφερειάρχη έχει ως εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στους Αξιωματικούς και στο σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που σχεδίασαν, συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Μια υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης τους τελευταίους μήνες ολοκληρώθηκε  αποκαθιστώντας το αίσθημα ασφάλειας των Κρητικών. Ευχόμαστε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την εξάμηνη απαγωγή και περιπέτεια του, υγιής να επιστρέψει στην οικογένεια του και να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα».

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε την απελευθέρωση του συμπολίτη μας και επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Θέλουμε να συγχαρούμε θερμά την αστυνομία, όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση και όσους επί έξι μήνες στάθηκαν δίπλα στην οικογένεια του.

Ευχόμαστε στον ίδιο προσωπικά να ξεπεράσει γρήγορα όλα όσα συνέβησαν και να επιστρέψει στην ενεργό δράση δυνατός και παραγωγικός.

Καλή επιστροφή Μιχάλη!

Μανώλης Αλιφιεράκης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

Με πληροφορίες από το neakriti.gr

 

  02 October, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα