Στο Ηράκλειο για τα πρώτα φιλικά η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

  05 August, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Στο Ηράκλειο για τα πρώτα φιλικά η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ

Στο Ηράκλειο έφτασε η Εθνική Ανδρών μπάσκετ για να συμμετάσχει σε φιλικά ενόψει του Παγκοσμίου της Κίνας.

Σήμερα το μεσημέρι της Δευτέρας(05/08), έφτασε στην Κρήτη η Εθνική Ελλάδας ώστε να ολοκληρώσει την προετοιμασία της με τρία φιλικά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, το πρώτο φιλικό, το οποίο θα είναι και κλειστό προς το κοινό, θα είναι εναντίον του Ιράν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα δύο επίσημα με την Ουγγαρία και ξανά με το Ιράν, στα πλαίσια του Διεθνούς Τουρνουά Aegean που θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 11 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα ο προπονητής της Εθνικής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρει:

"Ήρθαμε να δώσουμε τα φιλικά μας εδώ ως ένα είδος ανταπόδοσης στον κόσμο για την φιλοξενία και την ανταπόκριση που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας και της πρόκρισης το οφείλουμε και στον κόσμο του Ηρακλείου και της Κρήτης. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας, να επιστρέψουμε για το τουρνουά Ακρόπολις και στη συνέχεια έρχεται το ταξίδι στην Κίνα. Θα πάμε αρκετά πιο νωρίς σε σχέση με άλλες διοργανώσεις. Θα είμαστε 12 μέρες εκεί για να βάλουμε τις τελευταίες… πινελιές να προσαρμοστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τα παιχνίδια.

Πιστεύω ότι στο τουρνουά Aegean στο μεγάλο κλειστό του Ηρακλείου θα έρθει ο κόσμος να μας δει. Εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας, είναι τα πρώτα μας παιχνίδια και θέλουμε να δείξουμε καλά δείγματα γραφής. Η ομάδα μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Οι πρώτες δέκα μέρες κύλησαν ομαλά, όλα τα παιδιά ήρθαν έτοιμα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να μπουν στο ρυθμό μας. Προχωράμε μέρα με τη μέρα, αυξάνοντας την ένταση και θέλοντας να φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο".

Υπενθυμίζουμε, πως μετά το τέλος του τουρνουά Aegean, θα διεξαχθεί και το τουρνουά Ακρόπολις EuroBank, στο οποίο η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τις Ιταλία(16/08), Τουρκία(17/08) και Σερβία(18/08), λίγο πριν ταξιδέψει στην Κίνα, όπου και εκεί θα δώσει φιλικούς αγώνες απέναντι σε Ιορδανία(24/08), Κίνα(26/08) και Τουρκία ή Σενεγάλη(27/08).

Τέλος, οι αντίπαλοι τη Εθνικής ομάδας στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είναι το Μαυροβούνιο(01/09), η Βραζιλία(03/09) και η Νέα Ζηλανδία(05/09).

Δείτε το βίντεο απο την πρώτη προπόνηση των διεθνών μας

 

  05 August, 2019 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ