Στιγμές από το αντίο σε μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, τη μοναχή Μακρύνα (φωτο)

mesaralive.gr  05 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στιγμές από το αντίο σε μια σπουδαία πνευματική προσωπικότητα, τη μοναχή Μακρύνα (φωτο)

Την μοναχή Μακρύνα με τη σπουδαία προσφορά και το πλούσιο εκκλησιαστικό έργο αποχαιρέτησαν οι αδελφές του μοναστηριού, αλλά και πολλοί πιστοί

Η μοναχή Μακρύνα  κατά κόσμον Νίκη Τζολάκη, είχε γεννηθεί στο Ηράκλειο και είχε σπουδάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών. Επί σειρά ετών είχε διατελέσει συμβολαιογράφος στις Μοίρες και εκάρη μοναχή το 1994.

Η εξόδιος ακολουθία εψαλη χθες Παρασκευή στις 4:00 το απόγευμα από την Ιερά Μονή, την οποία υπηρέτησε με αγάπη και αληθινή φροντίδα.

Οπως έγραψε το mesaralive.gr οι μοναχές που έζησαν κοντά της έχουν να λένε τα καλύτερα για την ίδια, τη μακαριστή Μακρύνα. «Η αδελφή ήταν ένας αξιόλογος άνθρωπος. Υπηρέτησε με ζήλο και θέρμη το περιβόλι της Παναγίας Καλυβιανής, όπως ονόμαζε η ίδια το μοναστήρι του κάμπου σε συζητήσεις», λένε οι ίδιες.

Συνεργάστηκε από την πρώτη στιγμή με τον Μακαριστό Κυρό Τιμόθεο για τη συγκρότηση της Μονής και μέχρι πριν αρρωστήσει και «οδηγηθεί στο κρεβάτι του πόνου βοηθούσε ως υπεύθυνη του γηροκομείου της Μονής. Ηθελε να βοηθά τους ανήμπορους γέροντες, αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Λόγια, συγκινητικά, τα οποία είναι αληθινά για το έργο και την προσφορά της μοναχή Μακρύνας η οποία Εκοιμήθη...

 

mesaralive.gr  05 January, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα