Στην ψηφιακή εποχή Αστερούσια και Γόρτυνα!

mesaralive.gr  07 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή Αστερούσια και Γόρτυνα!

Σε νέα εποχή μπαίνουν πλέον και οι υπολοιπες περιοχές της Μεσαράς που ως σήμερα δεν απολάμβαναν τα θετικά της... ψηφιακής εποχής

Πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα σε χιλιάδες νοικοκυριά δίνει ο νόμος του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και βάσει του οποίου θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα σε νοικοκυριά απομακρυσμένων περιοχών, που δεν έχουν τηλεοπτικό σήμα.

Η δράση αφορά 3.500 «λευκές περιοχές» (περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα) σε όλη την Ελλάδα, οι κάτοικοι των οποίων (164.000 νοικοκυριά) θα προμηθευτούν το κουπόνι, που θα εξαργυρώσουν στον πάροχο της επιλογής τους για την απόκτηση εξοπλισμού που θα τους εξασφαλίσει πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Με ικανοποίηση δέχτηκαν δήμαρχοι και κάτοικοι περιοχών της Κρήτης, την απόφαση της Κυβέρνησης να επιδοτήσει την αγορά εξοπλισμού για νοικοκυριά που ανήκουν στις «λευκές περιοχές».

 

 Ο δήμος Γόρτυνας Ηρακλείου στο όρια του οποίου υπάρχουν αρκετές περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα, θα γνωστοποιήσει το πρόγραμμα ενίσχυσης των κατοίκων των «λευκών περιοχών» και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος του δημάρχου Δημήτρης Σπυριδάκης, «... θα ενισχύσουμε από κοινού με το υπουργείο τις προσπάθειες για να έχουν τηλεοπτικό σήμα οι δημότες μας. Θα συνδράμουμε ως δημοτική αρχή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για σήμα και όπως και ο δήμαρχος μας Νικόλαος Σχοιναράκης αναφέρει, την απόφαση την αναμένουμε στο δήμο και υπηρεσιακά ώστε να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες ενέργειες. Είναι απόφαση που ευχαριστεί και δικαιώνει όλους μας, διότι το πρόβλημα ήταν μεγάλο ειδικά στις νότιες περιοχές της Κρήτης. Οι κάτοικοι που δεν είχαν τη δυνατότητα να δουν τηλεόραση, είναι αρκετοί οι κάτοικοι στις γκρίζες περιοχές και σίγουρα η απόφαση αυτή λύνει πολλά προβλήματα».

 Για μεγάλο αγώνα να λυθεί το πρόβλημα έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μανόλης Κοκοσάλης δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων στο Ηράκλειο. «Ο δήμος μας πάλεψε να μην είναι γκρίζα ζώνη. Εμείς συντηρούμε με δικά μας έξοδα και το εναέριο σήμα και το ψηφιακό παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά και με τον καιρό και με την αρχαιολογία που δεν μας επιτρέπει χωροθετήσεις κεραιών αλλά και με τις δαπάνες που δεν μας επιτρέπει ο Επίτροπος να δικαιολογήσουμε ώστε να καλύπτετε το κόστος συντήρησης των μηχανημάτων, με αποτέλεσμα να είναι χωρίς σήμα πολλοί δημότες μας. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε παράπονα από πλευράς τους. Κάτοικοι χωρίς δικαίωμα στην ενημέρωση και τη διασκέδαση μέσω τηλεόρασης; Εμείς θα στηρίξουμε την απόφαση του υπουργείου και θα βγάλουμε ανακοινώσεις σχετικές, θα το πούμε στους πολίτες μας, διότι δεν μπορούμε ως δήμος να συντηρήσουμε άλλο όλο αυτό το σύστημα. Σκεφτείτε πως αν δεν στηρίζαμε τη μετάδοση σήματος θα είχαμε κατοίκους χωρίς ενημέρωση χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Είναι λοιπόν μία θετική απόφαση και εύχομαι να γίνουν όλα γρήγορα. Όμως θα πρέπει η DIGEA να αναλάβει το 100% της κάλυψης της γεωγραφικής σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα. Εμείς θα συνεργαστούμε για το θέμα και τη λύση του σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Κοκοσάλης.

 

mesaralive.gr  07 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα