Στην Κρήτη η 6χρονη κόρη του δολοφονηθέντος Χριστοφάκη

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος  28 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Στην Κρήτη η 6χρονη κόρη του δολοφονηθέντος Χριστοφάκη

Στην Κρήτη, προκειμένου να περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές της μαζί με τους παππούδες της στο Σίβα της Μεσσαράς, φτάνει την Παρασκευή από τη Γερμανία η εξάχρονη κορούλα του αδικοχαμένου Αντώνη Χριστοφάκη, ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στα σύνορα Αυστρίας - Γερμανίας, από τον φίλο του και φερόμενο εραστή της συζύγου του.

Εξάλλου, μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Χριστοφάκη, Νίκος Δαφνομήλης, εμφανίστηκε κατά 99% σίγουρος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι η οριστική επιμέλεια του παιδιού θα ανατεθεί στην οικογένεια του πατέρα της, στο Σίβα.

Χθες, στο Μόναχο της Γερμανίας έλαβε χώρα συνάντηση μελών της οικογένειας Χριστοφάκη με τους ανθρώπους της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας, η οποία είναι αυτή που θα εισηγηθεί στο αρμόδιο οικογενειακό δικαστήριο την ανάθεση ή μη της επιμέλειας της Μαρίας στην οικογένεια Χριστοφάκη.

Στη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών ο δικηγόρος Ηρακλείου και Γερμανίας, Νίκος Δαφνομήλης, βρέθηκαν η γιαγιά του κοριτσιού, ο θείος της (αδερφός του Αντώνη Χριστοφάκη) και η γυναίκα του τελευταίου. Εξάλλου, παρόν ήταν και το συγγενικό πρόσωπο της Γερμανίδας μητέρας της μικρής, μαζί με την οποία διαμένει μέχρι σήμερα -μετά τη σύλληψη της μητέρας της- η εξάχρονη.

Για πρώτη φορά με τους συγγενείς της

Όπως μας είπε ο κ. Δαφνομήλης, το κοριτσάκι συναντήθηκε για πρώτη φορά μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα με τους συγγενείς της από την πλευρά του πατέρα της, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα ευχάριστο. «Έμεινε τρεις ολόκληρες ώρες με τη γιαγιά της», μας λέει ο κ. Δαφνομήλης, συμπληρώνοντας ότι το παιδί θα μπει σήμερα στο αεροπλάνο - αφού αποχαιρετήσει τους συμμαθητές της από τον παιδικό σταθμό, όπου πηγαίνει- μαζί με τη γιαγιά του, το θείο του και τη θεία του, με προορισμό την Κρήτη.

Αυτό που αποφασίστηκε από το «Γραφείο Νέων», όπως ονομάζεται η αρμόδια κοινωνική υπηρεσία της Γερμανίας, είναι το κορίτσι να μείνει δύο εβδομάδες στο Σίβα μαζί με τους παππούδες της. Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι σε περίπτωση που η μικρή το θελήσει, θα μείνει μια επιπλέον εβδομάδα στην Κρήτη. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στη Γερμανία και το συγγενικό πρόσωπο της μητέρας της, στο οποίο έχει ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια του παιδιού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Δαφνομήλης, η κοινωνική υπηρεσία σχημάτισε θετική γνώμη για την οικογένεια Χριστοφάκη, κάτι το οποίο εκτιμά ότι θα παίξει σημαίνοντα ρόλο για να γίνει θετική εισήγηση στο οικογενειακό δικαστήριο που θα αποφασίσει για την ανάθεση ή μη της επιμέλειας της Μαρίας στους παππούδες της στη Μεσαρά.

Αυτό δεν αναμένεται να αποφασιστεί πριν περάσει διάστημα δυο-τριών μηνών. Στο μεταξύ, η κοινωνική υπηρεσία έχει ζητήσει από την αντίστοιχη υπηρεσία πρόνοιας στην Ελλάδα, να εξετάσει εάν όντως το περιβάλλον και γενικότερα οι συνθήκες στο σπίτι των παππούδων της εξάχρονης, είναι κατάλληλες, προκειμένου να μεγαλώσει το παιδί μαζί τους.

Εξάλλλου, μιλώντας στο neakriti.gr, ο Νίκος Δαφνομήλης είπε ότι είναι κατά 99% βέβαιος, ότι η εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας στο δικαστήριο θα είναι θετική κι ακολούθως το δικαστήριο θα δώσει την επιμέλεια της μικρής στους γονείς του αδικοχαμένου Χριστοφάκη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το κοριτσάκι, το οποίο φέτος τον Σεπτέμβριο θα μπει στην πρώτη δημοτικού, δε θα γραφτεί σε γερμανικό σχολείο.

Έτσι, αν όλα πάνε κατ' ευχήν για την οικογένεια Χριστοφάκη, το κοριτσάκι, το οποίο μιλάει - και - ελληνικά, θα ξεκινήσει την πρώτη δημοτικού από του χρόνου τον Σεπτέμβριο, στην Κρήτη. Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Δαφνομήλη, σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έχει παίξει και η συμπεριφορά του συγγενικού προσώπου, με το οποίο διαμένει προσωρινά η μικρή Μαρία και το οποίο - σύμφωνα με τον ίδιο - προσπαθεί να επηρεάσει αρνητικά το παιδί για την οικογένεια του πατέρα της.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την καταδικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε βάρος της μητέρας της, η μικρή Μαρία ενημερώθηκε από την παιδοψυχολόγο που την παρακολουθεί ότι δεν θα μπορεί να τη δει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Νίκο Δαφνομήλη, το παιδί δεν έχει μάθει ότι η μητέρα του είναι φυλακή λόγω της συμμετοχής της στην υπόθεση δολοφονίας του πατέρα της, καθώς - όπως είναι λογικό - κάτι τέτοιο αποτελεί μια αρκετά επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

neakriti.gr

 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος  28 July, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα