Στην ιστορία πέρασαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

  08 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Στην ιστορία πέρασαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Ηαυλαία των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων έπεσε στο Τόκιο. Με μια όμορφη και λιτή τελετή οι Ιάπωνες ολοκλήρωσαν με επιτυχία ενδεχομένως το πιο δύσκολο τουρνουά στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι άνθρωποι, η ζωή, ο αθλητισμός βγήκαν νικητές σε αυτή τη μάχη στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και ελπίδας.

Μέχρι και πριν από δύο μήνες ήταν αβέβαιο αν θα άρχιζαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που εν τέλει ολοκληρώθηκαν με επιτυχία αφήνοντας μια γλυκιά γεύση, ωραίες εικόνες, δυνατές στιγμές, συγκινήσεις, χαμόγελα, δάκρυα, μα κυρίως ελπίδα. Η φλόγα έσβησε αλλά η ζωή και ο αθλητισμός βγήκαν νικητές στο Τόκιο, που παρέδωσε την Ολυμπιακή σημαία στο Παρίσι για τη διοργάνωση του 2024 με την ευχή ότι η πανδημία θα έχει νικηθεί ολοκληρωτικά, ότι οι μάσκες θα αποτελούν μια ανάμνηση, ότι τα γήπεδα θα είναι και πάλι γεμάτα με κόσμο και ότι οι αθλητές θα μπορούν να φιλιούνται και να αγκαλιάζονται...

Καληνύχτα Τόκιο 2021, καλημέρα Παρίσι 2024. 

Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης ο ελληνικός εθνικός ύμνος ακούστηκε ξανά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο κατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας.

Σημαιοφόρος ο Γιάννης Φουντούλης

Ο Γιάννης Φουντούλης, αρχηγός της Εθνικής πόλο που κατέκτησε στο ασημένιο μετάλλιο μπήκε πρώτος στο στάδιο κρατώντας την ελληνική σημαία. Δίπλα του βρισκόταν ο σημαιοφόρος της Ιαπωνίας και ακολούθησαν οι σημαίες των υπόλοιπων χωρών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνολικά στο τουρνουά πήραν μέρος 205 αποστολές χωρών και η ομάδα των προσφύγων.

Με τα μετάλλια στο στήθος η Εθνική πόλο

Λίγο αργότερα έκαναν την είσοδό τους στο γήπεδο και τα μέλη της ελληνικής αποστολής με τους αθλητές της εθνικής πόλο να φορούν τα ασημένια μετάλλια στο στήθος.

Τιμή στους μαραθωνοδρόμους

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης έγινε η απονομή των μεταλλίων για τον μαραθώνιο των ανδρών και των γυναικών.

Ο Μπαχ κήρυξε την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Φλόγα έσβησε στο εθνικό στάδιο

 Στην Ιστορία ανήκουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Λίγο πριν σβήσει η Ολυμπιακή Φλόγα, που άναψε στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, κήρυξε την λήξη της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη:

 «Κηρύσσω το τέλος των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων. Σύμφωνα με την παράδοση, καλώ την νεολαία της υφηλίου, να συγκεντρωθεί στο Παρίσι της Γαλλίας, σε τρία χρόνια, για να γιορτάσει τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο Μπαχ τόνισε: «Μας εμπνεύσατε με αυτήν την ενωτική δύναμη του αθλητισμού. Αυτό ήταν ακόμη πιο αξιοσημείωτο, δεδομένων των πολλών προκλήσεων που έπρεπε να αντιμετωπίσετε λόγω της πανδημίας», ενώ αναφερόμενος στην διοργάνωση, επεσήμανε: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020, είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της ειρήνης».

Γιορτή στο Παρίσι

Την ίδια ώρα στο Τροκαντερό, μπροστά από τον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι είχε στηθεί μια όμορφη γιορτή με χιλιάδες Γάλλους και τους Ολυμπιονίκες της χώρας να υποδέχονται τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα τους...

 

  08 August, 2021 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα