Στην  Ευρωβουλή οι κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο  Μεσαρά - Ηράκλειο.

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στην  Ευρωβουλή οι κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο  Μεσαρά - Ηράκλειο.

φωτογραφίες: mesaralive.gr

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μεσαράς που προκλήθηκαν λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών φαινομένων ζητά με Ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι λόγω των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων στην Κρήτη οι κατολισθήσεις σε βασικές οδικές αρτηρίες, όπως από Ηράκλειο προς Μεσαρά και από Ηράκλειο προς Αρκαλοχώρι και Βιάννο, είναι καθημερινές. Εξαιτίας αυτών έχουν εμπλακεί σε σοβαρά ατυχήματα επιβατικά οχήματα καθώς και οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν αγροτικά ή κτηνοτροφικά προϊόντα με προορισμό την υπόλοιπη Ελλάδα ή άλλες χώρες της Ευρώπης.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι ειδικότερα στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου- Μεσαράς πρέπει:

1.Να ξεκινήσουν άμεσα ειδικές γεωτεχνικές παρεμβάσεις.

2.Να υλοποιηθεί η ήδη υπάρχουσα μελέτη που προβλέπει ευθυγράμμιση του δρόμου σε συγκεκριμένα  επικίνδυνα σημεία.

3.Να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στο ύψος της Σίβας βάσει μελέτης που έχει ήδη εκπονηθεί.

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής καταλήγει καλώντας την Επιτροπή σε συνεργασία με τις Ελληνικές Αρχές να μεριμνήσει προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών του οδικού δικτύου Ηρακλείου- Μεσαράς και να δρομολογηθούν τα συγκεκριμένα έργα βελτίωσής του.

 

mesaralive.gr  08 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα