Στην ΕΠΑΣ Κρήτης στον Αμπελούζο  και στο Τυμπάκι ο Υφυπουργός Β.  Κόκκαλης

Σοφία Πλουτινάκη  08 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Στην ΕΠΑΣ Κρήτης στον Αμπελούζο  και στο Τυμπάκι ο Υφυπουργός Β.  Κόκκαλης

Το Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο Μεσαράς (Γεωργική Σχολή)- ΕΠΑΣ Κρήτης στον Αμπελούζο και το Τυμπάκι όπου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών φορέων, επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην ΕΠΑΣ Κρήτης

Ο κ. Κόκκαλης έφτασε λίγο μετά τις 15.30 στο Πρότυπο Γεωργικό Σχολείο Μεσαράς όπου ξεναγήθηκε , από την Διευθύντρια κ. Μαρία Χαλκιαδάκη από την οποία παρέλαβε και υπόμνημα με τα αιτήματα της Σχολής. Η κ. Χαλκιαδάκη παρουσίασε στον Υφυπουργό την υφιστάμενη κατάσταση της ΕΠΑΣ Κρήτης, αναφέρθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα  καταθέτοντας και προτάσεις προκειμένου αυτά να ξεπεραστούν και να συνεχιστεί η λειτουργία της. Η κ. Χαλκιαδάκη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής ειδικότητας όπως τεχνίτης φυτικής παραγωγής – εναλλακτικής καλλιέργειας, και πρότεινε την δημιουργία νέας ειδικότητας αυτής του τεχνίτη μελισσοκομίας που έχει και πολύ μεγάλη ζήτηση. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης που μίλησε στον Υφυπουργό για την σπουδαιότητα της λειτουργίας της ΕΠΑΣ Κρήτης στον Αμπελούζο.

 

Στο Τυμπάκι

  Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε το Τυμπάκι όπου στο Δημαρχείο τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου Δήμου Φαιστού κ. Μανώλης Ορφανουδάκης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυμπακίου και του ΤΟΕΒ Α΄  Ζώνης κ. Βαγγέλης Τσιμπραγάκης,   ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν , εκπρόσωποι αγροτικών φορέων και αγρότες.

Ο κ. Κόκκαλης άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου και συζήτησε με τους αγρότες και τους εκπροσώπους τους.  Μεταξύ άλλων φορείς και αγρότες έθεσαν θέματα όπως το πρόβλημα με την Tuta Absolouta και η ένταξη στον πρόγραμμα «Κονφούζιο», λειψυδρία, φράγμα Πλατύ Ποταμού,   έλεγχοι και παράνομες ελληνοποιήσεις, ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια, εργόσημα και εργάτες γης,  νέοι αγρότες κ.α.

 

Σοφία Πλουτινάκη  08 June, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ