Στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα Χημείας μαθητής της Γ΄ Λυκείου Μοιρών.

mesaralive.gr  25 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στην Ελληνική Ολυμπιακή ομάδα Χημείας μαθητής της Γ΄ Λυκείου Μοιρών.

Φωτο: charkopl.blogspot.gr

Σημαντικές διακρίσεις έχει πετύχει φέτος μαθητής της Γ΄ Λυκείου Μοιρών, ο οποίος διαγωνίστηκε διεκδικώντας με αξιώσεις μια θέση στην Ολυμπιακή Ομάδα της Φυσικής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φυσικής της Ινδίας, ωστόσο πέτυχε και την συμμετοχή του στην Ολυμπιακή Ομάδα Χημείας της χώρας μας.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Τζωρτζακάκη ο οποίος συμμετέχοντας στον 29ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας που διεξάγεται μόνο για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, πέτυχε βαθμολογία 89,5 και ήρθε τρίτος στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Τι σημαίνει αυτό;

Στην Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Χημείας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα του Αζερμπαϊτζάν, τα άτομα που θα συμμετέχουν είναι δέκα.

Οι δέκα πρώτοι θα καλεστούν στην Αθήνα για την προετοιμασία τους προκειμένου να λάβουν μέρος στην Ολυμπιάδα.

Ο Αντρέας πλέον έχει στο μυαλό του την  Ολυμπιάδα στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο επειδή τα πήγε πολύ καλά και στην δεύτερη φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής απ΄ όπου θα επιλεγεί η δεκάδα της Ολυμπιακής Ομάδας Φυσικής που θα εκπροσωπήσει  τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα της Ινδίας, αναμένει και από εκεί τα αποτελέσματα, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει περάσει και στην ομάδα της Φυσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα των ταξιδιών των μαθητών που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε Ολυμπιάδες, καλύπτονται από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ η επιτυχία ενός μαθητή σε τέτοιους διαγωνισμούς και η συμμετοχή του σε Ολυμπιάδα του ανοίγει δρόμους για την φοίτησή του με υποτροφία σε πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού.

 Θερμά συγχαρητήρια από το mesaralive.gr στον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Μοιρών, καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές. Ευχόμαστε τα αποτελέσματα που αναμένει για την Ολυμπιάδα της Φυσικής να τον κατατάξουν ως μέλος και αυτής της Ολυμπιακής Ομάδας και ο χρόνος που θα διεξαχθούν οι δύο Ολυμπιάδες Φυσικής και Χημείας να του επιτρέψει διπλή συμμετοχή και στις δύο!

Σίγουρα τέτοιες διακρίσεις, κάνουν περήφανους όχι μόνο τους γονείς και τους καθηγητές του νεαρού, αλλά και ολόκληρη τη Μεσαρά!

 

mesaralive.gr  25 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ