Στην ανάθεση Οικονομο-Τεχνικής μελέτης προχωρεί ο Δήμαρχος Γόρτυνας

mesaralive.gr  22 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Στην ανάθεση Οικονομο-Τεχνικής μελέτης προχωρεί ο Δήμαρχος Γόρτυνας

φωτο:mesaralive.gr

Στην ανάθεση εκπόνησης εμπεριστατωμένης οικονομο-τεχνικής μελέτης, που με αναλυτικά στοιχεία θα τεκμηριώνει το πρόβλημα βιωσιμότητας του Δήμου και θα προτείνει τη λήψη διορθωτικών μέτρων, προχωρεί ο Δήμος Γόρτυνας και ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Μάλιστα για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος της Γόρτυνας την προηγούμενη εβδομάδα είχε επαφές στο Δήμο με τον υπεύθυνο συγκεκριμένου μελετητικού γραφείου, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο η εκπόνηση της μελέτης αυτής θα «ανοίξει» το δρόμο για την έγκριση της χρηματοδότησης που προσδοκά ότι θα λάβει από τα αδιάθετα των ΚΑΠ ή από τον κορβανά για τα ληξιπρόθεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας μετά και τις επαφές που είχαν γίνει στην Αθήνα με τα στελέχη και τους παράγοντες του Υπουργείου.

Εξάλλου το χρονικό περιθώριο της δίμηνης παράτασης εκπνέει στις 31 Μαΐου και το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου Γόρτυνας γίνεται ολοένα και οξύτερο.

Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης προσδοκά ότι έχοντας στα χέρια του αυτή τη μελέτη θα πετύχει την αναχρηματοδότηση των δανείων που έχουν συναφθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων με ευνοϊκότερους όρους και μεγαλύτερο ορίζοντα αποπληρωμής και επιπλέον θα αποκτήσει βοήθεια και τεχνική υποστήριξη σε μελέτες και έργα για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα θα συγκεκριμενοποιηθούν και όλες εκείνες οι παρεμβάσεις, οι διορθωτικές ενέργειες και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν και που θα βγάλουν το Δήμο από το τέλμα και το αδιέξοδο», όπως υπογραμμίζει ο κ. Σχοιναράκης.

 

mesaralive.gr  22 May, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα