Σταύρος Θεοδωράκης για Στέφανο Κασσελάκη: Παλιά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ - Είναι «μείγμα» Μητσοτάκη και Τσίπρα

https://www.bankingnews.gr/  21 September, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Σταύρος Θεοδωράκης για Στέφανο Κασσελάκη: Παλιά ψήφιζε ΠΑΣΟΚ - Είναι «μείγμα» Μητσοτάκη και Τσίπρα


Ο πρώην πολιτικός αρχηγός που ίδρυσε το ΠΟΤΑΜΙ, υπερασπίζεται τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως "γοητεύει τους νέους αντισυστημικούς" ψηφοφόρους

Ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης σε pod cast για την εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρεται στο πολιτικό φαινόμενο των τελευταίων ημερών που ακούει στο όνομα "Στέφανος Κασσελάκης" , και ασκεί κριτική σε όσους παλιούς "συντρόφους" στον ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται στον εξ Αμερικής νεαρό επιχειρηματία. "Αναρωτιέμαι γιατί τους ενοχλεί το κολλαριστό πουκάμισο του Κασσελάκη και δεν τους ενοχλούσε το ιδρωμένο πουκάμισο του Καμμένου", σημειώνει χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, ο πρώην πολιτικός αρχηγός που ίδρυσε το ΠΟΤΑΜΙ, υπερασπίζεται τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως "γοητεύει τους νέους αντισυστημικούς" ψηφοφόρους, ενώ τον περιγράφει σαν ένα ¨μείγμα" του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Το αν θα πάρει τα καλά στοιχεία των δυο πολιτικών αρχηγών ή θα είναι μια καρικατούρα, με όλες τις αδύναμες πλευρές των δυο πολιτικών, θα το δείξει η συνέχεια λέει, ανάλογα και με το ποιούς θα διαλέξει ως συνεργάτες.
Ειδικότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε κείμενό του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Καθημερινή" και έχει ηχογραφηθεί και ως podcast με τίτλο: "Γιατί οι σύντροφοι πυροβολούν τον Κασσελάκη;", αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Εν αρχή με έχουν ξαφνιάσει κάποιοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ που κοιτούν περιφρονητικά προς τη μεριά του, λες και αντικρίζουν κάτι παράταιρο. Κάτι που δεν συνάδει με τα ιδανικά και την αισθητική της αριστεράς. Και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δεχθεί στο κόμμα τους και πολύ περισσότερο στην κυβέρνησή τους κάθε καρυδιάς καρύδι – όπως συμβαίνει δηλαδή σε όλα τα κόμματα εξουσίας. Και αναρωτιέμαι γιατί τους ενοχλεί το κολλαριστό πουκάμισο του Κασσελάκη και δεν τους ενοχλούσε το ιδρωμένο πουκάμισο του Καμμένου. Πώς είναι δυνατόν να σχολιάζουν ως κενό τον λόγο του Κασσελάκη αυτοί που εμφάνιζαν τον Χαϊκάλη ως τον επαΐοντα που θα έλυνε το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας".
Σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει καλύτερα από τους συνυποψηφίους του, το "νέο κύμα της αγανάκτησης" που φουντώνει ξανά λόγω της επικαιρότητας.
"Ο Κασσελάκης είναι αλήθεια, βοηθήθηκε πολύ από την γκρίζα πραγματικότητα που ζούμε. Το έγκλημα στα Τέμπη γέννησε ένα νέο "αντισυστημισμό" που συνεχώς φουντώνει από τότε – πότε με τις φωτιές, πότε με τις πλημμύρες, πότε με τα εγκλήματα στα γήπεδα ή στο λιμάνι. Και το νέο κύμα της αγανάκτησης έχει αρχίσει να σαρώνει ξανά. Και να παρασέρνει όλους τους "παλιούς". Ο Κασσελάκης λοιπόν, ως νεοφερμένος και "αθώος του αίματος" πλασάρει μια "ανθρώπινη ατζέντα" – μελάτη και ασαφή προς το παρόν – που γοητεύει τους νέους αντισυστημικούς".
Ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμίζει τις απαντήσεις που του είχε δώσει ο κ. Κασσελάκης σε προηγούμενο podcast και τον αποκαλεί "σοσιαλφιλελεύθερο που ψάχνει ακόμα τα πατήματά του στην Ελλάδα".
"Έχει ψηφίσει λοιπόν μόνο μια φορά στην Ελλάδα, το 2009. Και ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Είναι υπέρ του σταθμού μετρό στα Εξάρχεια, αρκεί το έργο να γίνει με διαφάνεια για να μην υπάρχουν σπατάλες. Όπως είναι και υπέρ της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο, αρκεί επίσης να γίνει με όρους διαφάνειας. Μη κρατικά πανεπιστήμια; "Δεν έχω ξεκάθαρη άποψη" μου είπε τότε ευθαρσώς. Και αν το κράτος έπρεπε να ενισχύσει οικονομικά μια μόνο ηλικιακή ομάδα, αυτός θα επέλεγε τους νέους και όχι τους συνταξιούχους" αναφέρει ο δημοσιογράφος.
"Τον ενοχλεί επίσης η τοξικότητα στα social media και το γεγονός ότι ξοδεύουμε πολλές ώρες βλέποντας τις ζωές των άλλων αντί να βελτιώνουμε τον εαυτό μας. Ήρωάς του στον πραγματικό κόσμο είναι ο Αλαν Τούρινγκ, ο Αγγλος μαθηματικός που αποκρυπτογράφησε το Enigma των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας κορυφαίος επιστήμονας, ανοιχτά γκέι σε μια δύσκολη εποχή και αυτός ίσως είναι και ο λόγος που σπρώχτηκε στην αυτοκτονία στα 41 του χρόνια. Ενώ, κινηματογραφικός του ήρωας είναι ο Batman, ένας "προστάτης χωρίς εξωπραγματικές δυνάμεις" συνεχίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σταύρος Θεοδωράκης: Ποιος είναι λοιπόν ο Κασσελάκης;

"Ποιος είναι λοιπόν ο Κασσελάκης; Ένας σοσιαλφιλελεύθερος θα έλεγα που ακόμη ψάχνει τα πατήματά του στην Ελλάδα. Ένα μείγμα Μητσοτάκη και Τσίπρα – ναι ξέρω για κάποιους ένθεν κακείθεν διαπράττω ιεροσυλία", προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης για τον Στέφανο Κασσελάκη.
Και καταλήγει:
Το ερώτημα λοιπόν είναι αν ο Κασσελάκης – που μελετά τα βιβλία που διαβάζει και ο Μητσοτάκης και έχει το επικοινωνιακό (άλλοι θα πουν το δημαγωγικό) χάρισμα του Τσίπρα – θα πάρει τα καλά των Μητσοτάκη και Τσίπρα;
Θα είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση πολιτικού αρχηγού ή μια καρικατούρα των πολιτικών που σε διάφορες περιόδους της ζωής του έχει χειροκροτήσει;
Στο ερώτημα αυτό δεν μπορεί κανείς σήμερα να απαντήσει με σιγουριά, θα το μάθουμε τις επόμενες εβδομάδες και κυρίως θα φανεί από τους ανθρώπους που θα επιλέξει για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσα χαρτιά συνταξιοδότησης θα δώσει δηλαδή. Οχι λόγω ηλικίας αλλά κυρίως λόγω παρωχημένων –ληγμένων θα έλεγα– ιδεών.
"Ατιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις κι άλλους τους κατεβάζεις" λέει μια ατάκα σε μια ταινία του Σακελλάριου. Ισχύει και για την εξουσία. Που είναι ομοίως άτιμη. Αλλους τους εξυψώνει και άλλους τους αποκαθηλώνει.

www.bankingnews.gr 
 

 

https://www.bankingnews.gr/  21 September, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα