
«Στην σημερινή συνέλευση του χειρουργικού Τομέα,αποφασίσαμε ότι οι αυριανές κινητοποιήσεις θα γίνουν κανονικά,δεν είναι δυνατόν οι γιατροί να κάνουν περιοδείες από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, δεν είναι θίασος, χρειαζόμαστε μόνιμους αναισθησιολόγους» δηλώνει στον Τύπο ο διευθυντής χειρουργικής και μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών Γιώργος Κωστάκης.
Η αναισθησιολόγος του ΚΑΤ,θα κάνει μικρό αριθμό εφημεριών και του Πανεπιστημιακού μόνο 2,ωστόσο τα κενά που πρέπει να καλυφθούν αφορούν σε 21 εφημερίες.
Το βάρος θα πέσει ξανά στους ώμους των 4 αναισθησιολόγων του Βενιζελείου που όπως λένε,ακόμη και όταν αρρωστήσουν πρέπει να δουλέψουν,διαφορετικά δεν βγαίνει το πρόγραμμα των έκτακτων και τακτικών χειρουργείων.
Σύμφωνα με τον κ.Κωστάκη,οι διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του νοσοκομείου, δεν έχουν σχέδιο για το πως θα βγουν οι εφημερίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο,που ο τουρισμός είναι στο πικ και το προσωπικό πρέπει να πάρει άδεια για να ξεκουραστεί.
«Το «πάμε και βλέπουμε», χωρίς να υπάρχει σοβαρός προγραμματισμός δεν βοηθάει την λειτουργία ενός μεγάλου νοσοκομείου όπως είναι το Βενιζέλειο. Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει από το συλλαλητήριο των 5.000 ανθρώπων για τη στήριξη του Βενιζελείου και η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά επιδεινώνεται καθημερινά, με τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια των ασθενών και την υγεία των εργαζομένων».
Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων και προκηρύσσει στάση εργασίας αύριο, Πέμπτη 29 Μαΐου, από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ., με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου στις 09:00.
Σήμερα στο Βενιζέλειο υπάρχουν 3 κλειστές κλίνες ΜΕΘ και λειτουργούν 4 χειρουργικά τραπέζια από τα 8.
Λείπουν 39 Ειδικευμένοι Ιατροί και άλλοι τόσοι ειδικευόμενοι. «Η κατάσταση στο Βενιζέλειο είναι μη αναστρέψιμη χωρίς γενναία και άμεση πολιτική παρέμβαση»,τονίζει η Ένωση Εργαζομένων.
Δείτε επίσης
- Προσλήψεις υγειονομικών στο ΕΣΥ το 2026 - Πότε θα προκηρυχθούν θλεσεις-ποιες ειδικότητες θα αφορούν
- «Προλαμβάνω»:νέα προγράμματα προληπτικών εξετάσεων για παχυσαρκία ενηλίκων και νεφρική δυσλειτουργία
- Tι θα συμβεί στο σώμα μας άν κόψουμε τη ζάχαρη για δύο εβδομάδες; Γαστρεντερολόγος εξηγεί
- Αντιγριπικά εμβόλια: Έφτασαν στα φαρμακεία - Πότε ξεκινούν οι δωρεάν εμβολιασμοί
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μικροβιακή αντοχή: Ο ΠΟΥ καλεί σε αντίδραση