Στα...σκαριά νέο κόμμα με έδρα το Ηράκλειο!

neakriti.gr  21 July, 2024 ΑΡΘΡΑ
Στα...σκαριά νέο κόμμα με έδρα το Ηράκλειο!

Ναι είναι γεγονός, την ώρα που η κυβερνητική πλειοψηφία ταλανίζεται από το ιδιότυπο πλέον “αντάρτικο” βουλευτών της, η αξιωματική αντιπολίτευση “αποξηλώνει τον εαυτό της” και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. έφτασε σε 8άδα υποψήφιων προέδρων, την ίδια ώρα ακριβώς έχουμε και νέο κόμμα με δύο αρχικά βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας είναι Ηρακλειώτης και ορίστηκε και πρόεδρός του, έναν ακόμη γνωστό πολιτευτή και μάλιστα κόμμα με έδρα και ΑΦΜ στο Ηράκλειο!

Το κόμμα αυτό ήδη κατέθεσε στις 17 Ιουλίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου (5125/17-07-2024) της κατάθεσης αυτής, την ιδρυτική του διακήρυξη που υπογράφεται από 218 πολίτες ανά την Επικράτεια και το καταστατικό λειτουργίας του ως πολιτικό κόμμα. Την επομένη μάλιστα ημέρα, ο πρόεδρος του νέου κόμματος και βουλευτής Ηρακλείου εμφανίστηκε στη ΔΟΥ Ηρακλείου και κατέθεσε τα σχετικά παραστατικά για την έναρξη ΑΦΜ του κόμματος με δηλωθείσα έδρα, όπως και στον Άρειο Πάγο, το Ηράκλειο.

Η επωνυμία, το έμβλημα και η έδρα του

Το νέο κόμμα ονομάζεται “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΑΡΟΝ (Πατριωτική Ριζοσπαστική Ορμή Νίκης)”. Το έμβλημά του είναι μια σύνθεση από αετό που ίπταται και ένα στεφάνι με φύλλα δάφνης. Εξηγείται μάλιστα η επιλογή των χρωματισμών μπλε- λευκό- χρυσαφί και οι συμβολισμοί τους, καθώς και η αναγραφή της ονομασίας του κόμματος. Ως έδρα του κόμματος ορίζεται η Περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου Κρήτης, με διεύθυνση στον Δήμο Μαλεβιζίου, περιοχή Γαυγιώτη Μετόχι και με τηλέφωνο επικοινωνίας το 2810/316.166.

Το κόμμα, όπως αναγράφεται, δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου όπου υπάρχουν Έλληνες και Ελληνίδες, ελληνικές κοινότητες και Ελληνισμός.

Η ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή

Όπως προκύπτει από την κατάθεση των εγγράφων του κόμματος στον Άρειο Πάγο και τη ΔΟΥ Ηρακλείου για ΑΦΜ, το κόμμα, εκτός των 218 υπογραφών πολιτών για την ιδρυτική του διακήρυξη και το καταστατικό του, διαθέτει ήδη και ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή, στην οποία δεσπόζουν με την παρουσία τους δύο βουλευτές του Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές τον Ιούνιο του 2023, αλλά και ένα πολιτευτής.

Ο ένας βουλευτής υπογράφει σε Άρειο Πάγο και ΔΟΥ Ηρακλείου ως πρόεδρος του κόμματος και είναι ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης, βουλευτής Ηρακλείου, αρχικά εκλεγείς τον Ιούνιο του 2023 με το κόμμα “Σπαρτιάτες” του Βασίλη Στίγκα, το οποίο στήριξε και ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης ήταν ο πρώτος και μοναδικός υποψήφιος στη λίστα του ψηφοδελτίου με τους “Σπαρτιάτες” στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου. Οι “Σπαρτιάτες” τον Ιούνιο του 2023 συγκέντρωσαν 5.773 ψήφους στο Ηράκλειο και, με βάση τις κατανομές του εκλογικού νόμου, ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης εξελέγη βουλευτής.

Ο 62χρονος Μιχάλης Γαυγιωτάκης είναι γέννημα-θρέμμα Ηρακλειώτης και εκτός από γνωστός στον χώρο του αθλητισμού τις προηγούμενες δεκαετίες και μάλιστα με διακρίσεις στον χώρο του bodybuilding, είναι επίσης ελεύθερος επαγγελματίας και ιδιοκτήτης εξοχικής ταβέρνας, έξω από το Ηράκλειο. Είναι πατέρας 4 παιδιών. Ο ίδιος σημείωνε προεκλογικά το 2023 πως κατάγεται από πολιτική οικογένεια: «Η μητέρα μου είναι Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια, πρώτη εξαδέλφη του πατέρα της Όλγας Κεφαλογιάννη». Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ανδρώθηκε πολιτικά στη Ν.Δ., λόγω της οικογένειάς του.

Το 2012 ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του στο κόμμα ως πρόεδρος του τοπικού συντονιστικού οργάνου. Ο κ. Γαυγιωτάκης έφυγε από τους ΑΝ.ΕΛ., διαφωνώντας με την κυβερνητική τους συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγα χρόνια μετά, το 2019 ο ίδιος πολιτεύτηκε με το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ενώ ένα χρόνο μετά έφυγε και από την Ελληνική Λύση για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους, όπως μας είπε. Με το κόμμα των “Σπαρτιατών” ήρθε σε επαφή 1,5 μήνα πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Ο κ. Γαυγιωτάκης είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Τον Ιούνιο στις 25 του μήνα φέτος κι ενώ ήδη είχε υπάρξει η δικαστική έρευνα και η απόδοση κατηγοριών από τον Άρειο Πάγο ότι πίσω από το κόμμα “Σπαρτιάτες” ο ουσιαστικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης και αφού υπήρξε η απαγόρευση καθόδου του κόμματος στις ευρωεκλογές και η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών του προέδρου του κόμματος για ύπαρξη “μαφίας” στο κόμμα, ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης ανεξαρτητοποιήθηκε στη Βουλή ως ο έκτος κατά σειρά που το έπραξε σε σύνολο 12 εκλεγμένων βουλευτών.

Από προχθές, με την επίσημη έγγραφη κατάθεση στον Άρειο Πάγο και την έναρξη ΑΦΜ του κόμματος στη ΔΟΥ Ηρακλείου, είναι, εκτός από βουλευτής Ηρακλείου, και ο πρόεδρος του κόμματος “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΑΡΟΝ (Πατριωτική Ριζοσπαστική Ορμή Νίκης)”.

Και δεύτερος βουλευτής

Ο Γιώργος Ασπιώτης από την Αχαΐα

Αλλά από την ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή, προκύπτει και δεύτερος βουλευτής, προερχόμενος από τους “Σπαρτιάτες” και ο τελευταίος στη σειρά των 7 ήδη αποχωρησάντων, μέχρι στιγμής, απ’ όσους κατέθεσαν δήλωση στη Βουλή, ότι μετέχουν πλέον ως “ανεξάρτητοι”, ρίχνοντας έτσι οριακά στους 5 τους βουλευτές που διαθέτουν οι “Σπαρτιάτες”, αριθμός που αν μειωθεί κατά έναν, τότε σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, διαλύεται ως κοινοβουλευτική ομάδα οι “Σπαρτιάτες”.

Ο δεύτερος βουλευτής και μέλος της ιδρυτικής Διοικούσας Επιτροπής του νέου κόμματος “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ- ΠΑΡΟΝ (Πατριωτική Ριζοσπαστική Ορμή Νίκης)” είναι ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Ασπιώτης, που εξελέγη τον Ιούνιο του 2023 με 6.388 ψήφους.

Ο πολιτευτής

Στην ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή του νέου κόμματος με έδρα το Ηράκλειο φιγουράρει και το όνομα του Κερκυραίου Σταύρου Καρβούνη, που είναι οικονομολόγος-νομικός, συνεργάτης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ως ειδικός επιστήμονας στον τομέα των δημοσίων οικονομικών. Στο παρελθόν υπήρξε μέλος του κόμματος του Βασίλη Λεβέντη, της Ένωσης Κεντρώων, και μάλιστα και υποψήφιος ευρωβουλευτής του, κόμμα από το οποίο αποχώρησε τον Ιούνιο του 2019.

Οι 9μελής, τέλος, ιδρυτική Διοικούσα Επιτροπή του νέου κόμματος με έδρα και ΑΦΜ στο Ηράκλειο, “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ -ΠΑΡΟΝ (Πατριωτική Ριζοσπαστική Ορμή Νίκης)”, συμπληρώνεται από τους: Ευθύμιο Αλαμάνο του Διονυσίου, Ιωάννα Βαμβουκάκη του Μχαήλ, Ελένη Γαυγιωτάκη του Μιχαήλ, Σταύρο Λυρώνη του Γεωργίου, Αντώνη Φρουδάκη του Γεωργίου και τον Ιωάννη Σηφάκη του Γεωργίου.

 

neakriti.gr  21 July, 2024 ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα