Στα χέρια της Πειραιώς περνά η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα.

mesaralive.gr  17 April, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Στα χέρια της Πειραιώς περνά η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Αλλάζει χέρια η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα για την οποία κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισαν να προχωρήσουν στην εκκαθάρισή της με τη δημιουργία μια μεταβατικής τράπεζας και ταυτόχρονη πώλησή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», για την Πανελλήνια κατέθεσαν προσφορές η Πειραιώς και η Eurobank αλλά καταλήγει στα χέρια της πρώτης η οποία φέρεται να έδωσε και το υψηλότερο τίμημα. Εθνική και Alpha Bank δεν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Με την κίνηση αυτή να «σπάσει στα δύο» η τράπεζα, διασφαλίζονται πλήρως οι καταθέσεις, στη μεταβατική τράπεζα θα περάσει το προσωπικό και το υγιές χαρτοφυλάκιο ενώ στην bad bank θα πάνε τα επισφαλή δάνεια.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης διαδικασίας να βρει η τράπεζα χρήματα για να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες οι οποίες υπολογίζονται σε 170 εκατ. ευρώ.

Η Πανελλήνια Τράπεζα Α.Ε. ξεκίνησε την λειτουργία της το 2001, με έδρα το Χολαργό Αττικής. Το αρχικό καταβεβλημένο μετοχικό της Κεφάλαιο ανήρχετο στο ποσό των 30,2 εκατομμυρίων Ευρώ. Διαθέτει μετόχους σε όλες τις εν λειτουργία συνεταιριστικές τράπεζες στην Ελλάδα και τη γερμανική, επίσης συνεταιριστική, DΖ Bank.

Η Πανελλήνια Συνεταιριστική Τράπεζα διαθέτει δίκτυο 26 καταστημάτων και περίπου 160 εργαζόμενους.

 

Πηγή: imerisia.gr

 

mesaralive.gr  17 April, 2015 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα