Σπιτικά σουβλάκια, νόστιμα και ζουμερά - Έξι tips και δύο μαρινάδες

  08 May, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σπιτικά σουβλάκια, νόστιμα και ζουμερά - Έξι tips και δύο μαρινάδες

Κρέας κόκκινο, κοτόπουλο, λαχανικά, ακόμη και θαλασσινά, όταν περαστούν σε καλαμάκια και ψηθούν σωστά με τα κατάλληλα μπαχάρια και μυρωδικά, γίνονται η χαρά της παρέας. Ας δούμε στα γρήγορα τι προσέχουμε όταν φτιάχνουμε σπιτικά σουβλάκια ώστε να βγουν τέλεια.

Αν τα καλαμάκια που πρόκειται να περάσετε τα κομματάκια του κρέατος, των λαχανικών, των λουκάνικων ή του ψωμιού είναι ξύλινα, καλό είναι να τα αφήσετε να μουλιάσουν σε νερό πριν τα χρησιμοποιήσουμε, ώστε να μην καίγονται στο ψήσιμο.
Ένα από τα πλέον ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συμβεί με το ψήσιμο στη σχάρα είναι να βλέπεις τη λαχταριστή μπουκίτσα να πέφτει από το καλαμάκι στα κάρβουνα και να τη γεύεται εντέλει η φωτιά. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως με τα λαχανικά (κομμάτια κρεμμυδιού, ντομάτες ή κολοκυθάκια). Αποφύγετε τη δυσάρεστη εμπειρία περνώντας το τρόφιμο από δύο καλαμάκια.
Σημασία στο τελικό αποτέλεσμα σε ένα σουβλάκι-καλαμάκι είναι να έχει ψηθεί καλά. Αυτό σημαίνει ότι τα κομμάτια τροφίμων που το αποτελούν πρέπει να είναι σχετικά ομοιόμορφα κομμένα, στο ίδιο περίπου μέγεθος και συναφούς υφής, ώστε να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.
Χρησιμοποιείτε τρυφερά κομμάτια κρέατος ή κοτόπουλου, τα οποία καλό είναι να έχουν μια σχετική περιεκτικότητα σε λιπαρά, ώστε να μείνουν ζουμερά μέχρι τέλους.
Μαρινάρετε τα σουβλάκια σας για να βγουν πιο μαλακά, πιο χυμώδη και με έξτρα γεύση. Βρείτε στο τέλος του άρθρου δυο μαρινάτες για σουβλάκια.
Ψήστε τα σουβλάκια σε υψηλή θερμοκρασία γυρίζοντας απ’ όλες τις μεριές. 

Μαρινάδα με σκόρδο και δενδρολίβανο (για χοιρινά σουβλάκια)

 Ανακατεύετε 1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό 1 λεμονιού, 2-3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνετε το κρέας στη μαρινάδα για 4 ώρες περίπου.

Μαρινάδα με μουστάρδα, λάιμ και κρεμμύδι (για σουβλάκια κοτόπουλο) 

Ανακατεύετε 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο με το χυμό 1-2 λάιμ, 1 κουταλιά μουστάρδα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κουταλάκι πιπέρι και 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περνάτε τους κύβους του κοτόπουλου σε καλαμάκια ξύλινα ή μεταλλικά και τα τοποθετείτε στη μαρινάτα. Αφήνετε 1 1/2 ώρα το λιγότερο να μαριναριστούν, γυρνώντας τα κομμάτια συχνά.

 

  08 May, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα