Σπανάκι σφουγγάτο με φέτα

argiro.gr  15 November, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σπανάκι σφουγγάτο με φέτα

Υλικά 

1 kg σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
150 γρ. νιφάδες βρόμης ή τραχανά
300 γρ. φέτα
4 αυγά
1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το ταψί
Λίγο ελαιόλαδο
3 κ.σ. καλαμποκάλευρο

 

Διαδικασία

Για το σφουγγάτο

Ξεκινάμε να καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά. Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

Σε πλασοτέ μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε να πέσει ο όγκος τους για 4-5΄ ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε να πιει τα υγρά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βότανα. Προσθέτουμε το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη (κρατάμε λίγα τρίμματα για την επιφάνεια).

Για το ταψί

Σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο 32 εκατ. πασπαλίζουμε τις 2 κ.σ καλαμποκάλευρο.

Αδειάζουμε το σπανάκι σφουγγάτο και ισιώνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο.

Διαφήμιση

Για το ψήσιμο

Ψήνουμε το σφουγγάτο μας σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200ºC  στη μεσαία σχάρα για περίπου 35΄ λεπτά.

Αφού βγάλουμε το φαγητό μας από το φούρνο, αφήνουμε το σφουγγάτο να κρυώσει για να το κόψουμε.

Το σπανάκι σφουγγάτο με φέτα είναι ιδανική συνταγή για το brunch σου.

 

argiro.gr  15 November, 2022 ΑΡΘΡΑ