Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι

Υλικά
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
250 γρ. χυλοπιτάκι
400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
Για τα σουτζουκάκια]
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
150 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
100 ml κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξερό ανθότυρο, τριμμένο
Διαδικασία
Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί, το αφήνουμε για 10΄ να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στον φούρνο για 10΄ στους 200°C.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά της για 10΄, αποσύρουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αμέσως περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας προσεκτικά δυο-τρεις φορές. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο ξερό ανθότυρο.
Δείτε επίσης
- Προς κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και το Μαγαρικάρι
- Μαγαρικάρι: Η τάφρος που δεν τελείωσε πριν 35 χρόνια τώρα θα σώσει το χωριό! –
- Γιατί αυξάνονται τα παιδιά που γίνονται πρόωρα έφηβοι;
- Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη σήμερα
- Δημοσκόπηση: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πιθανός εντός πέντε έως 10 ετών»