Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι
Υλικά
Για τη σάλτσα
Για το σερβίρισμα
250 γρ. χυλοπιτάκι
400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό
Για τα σουτζουκάκια]
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
150 ml κόκκινο κρασί
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
20 ml ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
100 ml κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ξερό ανθότυρο, τριμμένο
Διαδικασία
Βρέχουμε το ψωμί με το κρασί, το αφήνουμε για 10΄ να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα σουτζουκάκια στον φούρνο για 10΄ στους 200°C.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά της για 10΄, αποσύρουμε, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αμέσως περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε το χυλοπιτάκι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για ακόμη 20-25 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας προσεκτικά δυο-τρεις φορές. Σερβίρουμε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο ξερό ανθότυρο.
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία