Σουπιές με σπανάκι της Αργυρώς
Υλικά
Για τις σουπιές με σπανάκι
1 κ. σουπιές καθαρισµένες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
1 πράσο (ψιλοκομμένο)
6-8 φρέσκα κρεµµυδάκια με τα φύλλα τους
1 κ. σπανάκι πλυμένο και χοντροκομμένο
1/2 ματσ. άνηθο
1/2 ματσ. µάραθο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές.
Τις στραγγίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Κρατάμε το μελάνι τους στην άκρη.
Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τις σουπιές χωρίς λιπαρή ουσία και τις αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Όταν αλλάξουν χρώμα, συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους.
Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πράσο και τα ξερά ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε τα υλικά για τις σουπιές με σπανάκι μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα για 4-5΄.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε να πέσει όγκος τους.
Προσθέτουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τα πράσινα φύλλα τους.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι τις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του.
Στα τελευταία 5΄ του βρασμού, στύβουμε το λεμόνι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μάραθο.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει το φαγητό και να μείνει μόνο με το λάδι του.
Οι σουπιές με σπανάκι, σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Μυστικά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χόρτα θέλετε εκτός από σπανάκι, όπως λάπαθα, σέσκουλα, ραδίκια, ζοχούς κλπ. Αν βρείτε αρωματικά χόρτα όπως μυρώνια και καυκαλήθρες ταιριάζουν πολύ.
Οι σουπιές δεν χρειάζονται βράσιμο χωριστά. Πρέπει να μπουν στην κατσαρόλα και να πιουν τα υγρά τους για να γίνει το φαγητό πεντανόστιμο.
Τα χόρτα να είναι καλά στραγγισμένα γιατί τα πολλά υγρά απαιτούν παραπάνω βράσιμο για να εξατμιστούν με αποτέλεσμα τα χόρτα να γίνουν λιώμα.
Το μελάνι μπορεί να προστεθεί στο μαγείρεμα και να δώσει τέλεια γεύση αλλά πιο σκούρο χρώμα.-Λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα στο μαγείρεμα ή λίγος πελτές ντομάτα συνηθίζεται επίσης σε πολλές περιοχές.
Αυτό που είναι απαραίτητο σε αυτό το φαγητό είναι το λεμόνι και ο άνηθος. Ο μάραθος δίνει τέλεια γεύση αν βρείτε.
Μην παραβράζετε τις σουπιές γιατί σκληραίνουν πολύ.
Δείτε επίσης
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι 11/11 η απογραφή των αιγοπροβάτων για ενταγμένους στην βιολογική κτηνοτροφία
- Ανομβρία: Δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κυβέρνηση σε… νιρβάνα
- «Το 2100 η Ελλάδα θα έχει λιγότερο πληθυσμό από ό,τι το 1950»
- Π.Σ Τυμπακίου: Αγιασμός για το τμήμα παραδοσιακών χορών
- Κασσελάκης: Τα αποτελέσματα είναι 56,32% – 43,68% – Πόσους συνέδρους λέει πως εξέλεξε