Σουπιές με σέσκουλα

Υλικά
1,5 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο άνηθο
250 ml λευκό κρασί
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα από κοτσάνια
150 γρ. φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
100 γρ. πλιγούρι χοντρό
Διαδικασία
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές ώστε να μη σπάσει το μελάνι τους. Κρατάμε το σώμα και τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 2-3 εκ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις σουπιές. Βάζουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο στους 170°C για περίπου 45΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγα υγρά, τα σέσκουλα και τα καθαρισμένα φρέσκα κουκιά, αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 12΄-15΄. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον μάραθο.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Mάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Δείτε επίσης
- Χοντρά μακαρόνια με τόνο, πικάντικη σάλτσα και πράσινες ελιές
- Κόκκινα τιμολόγια: Ποια είναι τα οφέλη για τους καταναλωτές και ποια είναι τα μειονεκτήματα
- «Φεγγάρι στη Φαιστό»: Μια μαγική χορωδιακή βραδιά κάτω από την πανσέληνο του Αυγούστου
- Φουρνοφάραγγο: Ένα βυζαντινό στολίδι που θυσιάστηκε στο όνομα της “προόδου”
- Πυρκαγιές: Η Ελλάδα η πιο επιβαρυμένη περιοχή της Ευρώπης σε ποιότητα αέρα