Σουπιές με σέσκουλα

Υλικά
1,5 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μάτσο μυρώνια
1 μάτσο άνηθο
250 ml λευκό κρασί
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα από κοτσάνια
150 γρ. φρέσκα κουκιά, καθαρισμένα
100 γρ. πλιγούρι χοντρό
Διαδικασία
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις σουπιές ώστε να μη σπάσει το μελάνι τους. Κρατάμε το σώμα και τα πλοκάμια και τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 2-3 εκ. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις σουπιές. Βάζουμε τα λαχανικά και τα τσιγαρίζουμε.
Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο στους 170°C για περίπου 45΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγα υγρά, τα σέσκουλα και τα καθαρισμένα φρέσκα κουκιά, αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Σκεπάζουμε και βάζουμε πάλι στον φούρνο για περίπου 12΄-15΄. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε για άλλα 5΄. Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον μάραθο.
Styling: Kατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Mάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M
Δείτε επίσης
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στη χώρα –αραιές νεφώσεις στην Κρήτη