Σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ
2 ξερά κρεμμύδια, σε μέτρια καρέ
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη δάφνη και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Περιχύνουμε με το βαλσάμικο και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
Σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε, τις σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, με αφράτο πιλάφι.
Μυστικά
Αν προμηθευτείτε φρέσκες σουπιές και έχουν το σακουλάκι με το μελάνι τους, μην το πετάξετε! Βγάλτε το προσεκτικά, διαλύστε το μελάνι στο νερό που χρειάζεται η συνταγή και απολαύστε θαλασσινή νοστιμιά.
Δείτε επίσης
- Καύσωνας: Τι αναφέρει η νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα προστασίας των πολιτών
- Κολοκυθοκεφτέδες: 14 συνταγές για τους κεφτέδες σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού
- Χρόνιες παθήσεις: 1,8 εκ. θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρώπη κάθε χρόνο
- Ανησυχητική η αύξηση των μετανασταυτικων ροών στην Κρήτη
- Θερινές εκπτώσεις 2025: Στις 14 Ιουλίου η έναρξή τους – Πόσο θα διαρκέσουν
Σχετικά άρθρα
- Κολοκυθοκεφτέδες: 14 συνταγές για τους κεφτέδες σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού
- Φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο με ντοματίνια και γραβιέρα
- Βλίτα τσιγαριαστά με κρίταμο, μυζήθρα και τραγανό ξινόχοντρο
- Με ωμή ντομάτα: 32 συνταγές χωρίς μαγείρεμα για τις μεγάλες ζέστες
- Τι γεύση έχει το καλοκαίρι; 9 συνταγές στον ίσκιο της κληματαριάς