Σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4
1.200 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια καρέ
2 ξερά κρεμμύδια, σε μέτρια καρέ
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
150 ml λευκό, ξηρό κρασί
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη δάφνη και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Περιχύνουμε με το βαλσάμικο και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
Σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε, τις σουπιές με ντομάτα, άνηθο και δυόσμο, με αφράτο πιλάφι.
Μυστικά
Αν προμηθευτείτε φρέσκες σουπιές και έχουν το σακουλάκι με το μελάνι τους, μην το πετάξετε! Βγάλτε το προσεκτικά, διαλύστε το μελάνι στο νερό που χρειάζεται η συνταγή και απολαύστε θαλασσινή νοστιμιά.
Δείτε επίσης
- Ελληνική Pisa: Τα 618 Δημοτικά-Γυμνάσια που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις την Πέμπτη 22 Μαΐου
- Habemus Papam: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα -Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
- Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ομόφωνα το ΔΣ της ΚΕΔΕ
- Μεσολογγίτικη Καρυδόπιτα
- Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι του Ζαρού ζητούν την βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ.