Σουπιές με λαχανικά και πλιγούρι

Υλικά
Για τις σουπιές
2 σουπιές καθαρισμένες
1½ φλ. πλιγούρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. ούζο
2 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
1 κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο)
1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)
1 κολοκύθι (ψιλοκομμένο)
1 καρότο (ψιλοκομμένο)
2 ντομάτες (ψιλοκομμένες)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις σουπιές για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.
Αφήνουμε να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε.
Στο νερό που έβρασαν οι σουπιές, μουλιάζουμε το πλιγούρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο, το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη σουπιά και τη σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τέλος προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε ζεστό σαν φαγητό ή σαν μεζέ σε θερμοκρασία δωματίου.
*Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας o Chef Μανώλης Γεωργαμνής, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσων και Κυκλάδων και τον ευχαριστούμε πολύ.
Δείτε επίσης
- Ελαιόλαδο: Γιατί χάνουμε τη μάχη με Τουρκία, Βέλγιο – Η τρύπα των 300 εκατ., το άφαντο brand name
- Σκληρές μάχες για την κατάληψη της Γάζας – Εξουθενωμένος ο Ισραηλινός στρατός
- Δασικοί χάρτες: Τι θα γίνει με τις 300.000 ενστάσεις; Πρόβλημα και στο Ηράκλειο
- Η φθινοπωρινή αντεπίθεση Ανδρουλάκη -Το πακέτο της ΔΕΘ, η «Μαύρη Βίβλος» και η... σκιά Τσίπρα
- ΟΠΕΚΑ: Πληρωμές για 17 επιδόματα πριν από το τέλος του Αυγούστου