Σουπιές με φασόλια μαυρομάτικα και μάραθο

Υλικά
300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κιλό καθαρισμένες σουπιές, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
1 μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μάραθο, χοντροκομμένο
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
αλάτι, μαύρο πιπέρι
Τα μαυρομάτικα συνήθως σερβίρονται ως σαλάτα. Σε αυτή τη συνταγή, εκτός από τον μάραθο, παντρεύονται με τις σουπιές σε ένα υπέροχο λαδερό!
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα μαυρομάτικα σε άφθονο νερό για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν τα στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο τις σουπιές μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα φασόλια, τον μαϊντανό, τον μάραθο, τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και περίπου 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Βήμα 3
Οταν τα φασόλια και οι σουπιές μαλακώσουν και μείνουν με το λάδι τους αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε επίσης
- Τα καλύτερα λαχανικά για να χάσετε λίπος από την κοιλιά
- Kυβέρνηση: Το επόμενο 20ήμερο «κλειδώνει» το πακέτο της ΔΕΘ
- Φοιτητική στέγη: Στα ύψη οι τιμές – Πώς επηρεάζει η βραχυχρόνια μίσθωση
- Mπάσκετ: Πρεμιέρα με ήττα στηννΚυπρο για την Εθνική (hl)
- Kαιρός: Νέος καύσωνας προ των πυλών-Πότε υποχωρούν τα μελτέμια