Σουπιές φρικασέ με άγρια χόρτα και μυρωδικά
Οι σουπιές αλλιώς! Το πόσο αρωματικό είναι αυτό το φρικασέ με τα άγρια χόρτα δεν φαντάζεστε. Και τα μισά να βάλετε θα βγει αριστούργημα…
Υλικά
1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
70 ml ε. π. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ματσάκια μυρώνια, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια μάραθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
500 γρ. άγρια ραδίκια, σε κομματάκια
500 γρ. ζοχούς, σε κομματάκια
500 γρ. καυκαλήθρες, σε κομματάκια
150 ml λευκό κρασί ξηρό
70 ml χυμό λεμονιού
ξύσμα από ½ λεμόνι ακέρωτο
300 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
10 πράσινες τσακιστές ελιές (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και τον μάραθο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές που έχουμε κόψει σε δάχτυλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά και τα χόρτα εκτός από τα μυρώνια, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χόρτα και να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά περίπου, ελέγχοντας μην παραβράσουμε τη σουπιά και σκληρύνει.
Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρώνια, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και τις πράσινες ελιές και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Έκτακτο δελτίο EMY: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια Δευτέρα και παραμονή Χριστουγέννων
- Πώς θα αποφύγουμε τα προβλήματα από τη διατροφική κραιπάλη των γιορτών
- Τέλη κυκλοφορίας 2025: Χωρίς παράταση φέτος για την πληρωμή τους – Η τελική προθεσμία
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο