Σουφλέ πορτοκάλι
Υλικά Συνταγής
250 γραμ. σοκολάτα πορτοκάλι ή λευκή
200 γραμ. βούτυρο
65 γραμ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
3 κρόκοι αυγών
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα baking powder
100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 φορμάκια μιας χρήσεως ή πυρίμαχα (ramicin) για σουφλέ
Εκτέλεση
Για το σουφλέ πορτοκάλι,
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκή σοκολάτα με ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή σοκολάτα πορτοκαλιού. Όσο για το χρώμα στο σουφλέ πορτοκάλι, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αφήνουμε λίγο να γίνουν χλιαρά.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα και τα χτυπάμε μέχρι να κρεμώσουν και να αφρατέψουν καλά. Πρέπει να διπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και το αλεύρι στο μείγμα.
Απαλά ανακατεύουμε με σπάτουλα για να μη χάσουμε τον όγκο των αυγών.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια και πασπαλίζουμε εσωτερικά με αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Ισομοιράζουμε το μείγμα στα 10 μπολάκια.
Ψήνουμε τα σουφλέ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C στον αέρα για 8 λεπτά.
Αν θέλετε να ψήσετε τμηματικά τα σουφλέ πορτοκάλι, δηλαδή κάποια από αυτά μέσα στις επόμενες μέρες, τα βάζετε στο ψυγείο και θα τα ψήσετε για 10 λεπτά.
Μόλις βγάλουμε τα φουσκωμένα σουφλέ πορτοκαλιού από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν για 1-2 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε σε πιάτο.
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία