Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά

argiro.gr  30 September, 2022 ΑΡΘΡΑ
Σουφλέ μελιτζάνας με κιμά

Υλικά 

Για τις μελιτζάνες

6 μελιτζάνες φλάσκες
Λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Πίπέρι

Για τον κιμά

4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεµµύδι ψιλοκομμένο
2 σκελ. σκόρδο
Αλάτι
Πιπερι

Για τις στρώσεις στο ταψί

1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά ή τρίμματα ψωμιού
2 ντομάτες ώριμες κατακόκκινες κομμένες σε φέτες
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη ή ψίχουλα ψωμιού
2 κ.σ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Για την κρέμα

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά μεγάλα
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)


Για σίγουρη επιτυχία

Για τις μελιτζάνες

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες.

Τις αραδιάζουμε σε 2 λαμαρίνες.

Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και βαλσαμικό.

Τις αλατίζουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.

Τις ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

 

argiro.gr  30 September, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα