Σουφλέ με πέννες, σολομό και μπεσαμέλ με γραβιέρα Κρήτης
Υλικά
350γρ. πέννες
250γρ. καπνιστό σολομό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 μάτσο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
750ml γάλα
4 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
3 αβγά
μοσχοκάρυδο τριμμένο
75γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
αλάτι, πιπέρι λευκό
Διαδικασία
Βράζετε τις πέννες για πολύ λίγο σε αλατισμένο νερό να μαγειρευτούν ελαφρά και να κρατάνε.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Βάζετε το βούτυρο να λιώσει σε μικρή κατσαρόλα, ρίχνετε το αλεύρι και το ψήνετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνετε τότε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει.
Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ενσωματώνετε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας με σύρμα. Κρατάτε λίγο τριμμένη γραβιέρα στην άκρη και ανακατεύετε την υπόλοιπη στην μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε με το μοσχοκάρυδο και το μισό άνηθο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο να μαλακώσουν και, αφού στραγγίξετε τις πέννες, τις ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το ξύσμα του λεμονιού, τον υπόλοιπο άνηθο και τον ψιλοκομμένο σολομό.
Ρίχνετε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.
Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζετε μέσα τα ζυμαρικά. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα που κρατήσατε στην άκρη και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Δείτε επίσης
- Reuters: O Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει με Τραμπ για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα του ντιμπέιτ των υποψηφίων προέδρων - Οι απευθείας ερωτήσεις και τι θα επιχειρήσουν
- Πρωτοβουλία από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης για τις γερμανικές αποζημιώσεις
- Σε ανοδική τροχιά ο τουρισμός – Πολύ πιθανό το 2024 να είναι έτος ρεκόρ
- Σε απεργιακό κλοιο σήμερα η χώρα