Σκορδάτο κοτόπουλο με βασιλικό και πετιμεζάτη σάλτσα ντομάτας
Μια ξεχωριστά νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο, που συνδυάζεται αρμονικά με βασιλικό και σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μικρότερα φιλέτα
¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
¼ φλιτζανιού μηλόξιδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
¼ φλιτζανιού πετιμέζι
1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε μέσα τη γλυκιά πάπρικα.
Ακουμπάτε τα φιλέτα στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντάς τα 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά, πάντα με το τηγάνι σκεπασμένο.
Βγάζετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει (περίπου 15 λεπτά).
Προσθέτετε το ξίδι , το σκόρδο, το πετιμέζι και το βασιλικό. Ανακατεύετε και επαναφέρετε τα φιλέτα στο τηγάνι. Τα γυρίζετε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και τα σιγοβράζετε στη σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές.
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο