Σήμερα το Καστρινό Καρναβάλι στο Ηράκλειο!

  03 March, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Σήμερα το Καστρινό Καρναβάλι στο Ηράκλειο!

Στις 15.00 ξεκινάει η παρέλαση εκατοντάδων καρναβαλιστών - Κυκλοφοριακά μέτρα σε ισχύ από τις 13.00

59 ομάδες και εκατοντάδες καρναβαλιστές θα βγουν σήμερα στο δρόμο, για τη μεγάλη Παρέλαση της Καστρινής Αποκριάς. Σχολεία, σύλλογοι, σωματεία, παρέες, ομάδες του Κυνηγιού του Κρυμμένου Θησαυρού συμμετέχουν και φέτος στην παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι από την Πλατεία 18 Άγγλων, θα περάσει από τον πεζόδρομο της 25ης Αυγούστου, από την Πλατεία των Λιονταριών, θα συνεχιστεί στην Ίδης και θα κατηφορίσει στην Λεωφόρο Καλοκαιρινού μέχρι την συμβολή της με την οδό Αγίου Μηνά και Γιαμαλάκη. Στο σημείο αυτό θα ολοκληρωθεί η Καρναβαλική Παρέλαση και τα άρματα θα έχουν την δυνατότητα να φύγουν από την οδό Γιαμαλάκη προς το λιμάνι.

Μάλιστα φέτος, αναβιώνει το Καρναβάλι του 1952, με το χαρακτηριστικό άρμα, κι ακόμη επτά με αναφορές στην παράδοση του Ηρακλείου. "Έχουμε φτιάξει το Γρύπα, το Μινώταυρο, το Δαίδαλο, τον Ποσειδώνα" - είπε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γ.Τσαγκαράκης, τονίζοντας ότι πρόθεση του δήμου είναι να πετύχει ένα "πάντρεμα" των ιδιαίτερων τοπικών εθίμων με σύγχρονα.

Τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες από τη λεωφόρο Καλοκαιρινού απομακρύνθηκαν λόγω της παρέλασης του Καστρινού Καρναβαλιού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και θα επανατοποθετηθούν μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Κυκλοφοριακά μέτρα

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 03/03/2019 και από ώρα 13:00 έως 17:00, πρόκειται να προβεί σε κατάλληλη ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή οδό Νεάρχου και την οδό Σοφ. Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα στη διακοπή κυκλοφορίας:

Α) Ρεύμα προς Αλικαρνασσό: Από την πλατεία 18 Άγγλων, έως τη συμβολή οδού Νεάρχου με την οδό Δούκως Μποφόρ (σιντριβάνι Ο.Λ.Η.)

Β) Ρεύμα από Αλικαρνασσό προς Παγκρήτιο Στάδιο: Οδό Νεάρχου, στο ύψος της κεντρικής εισόδου λιμένα (συμβολή με την οδό Εθν. Αντιστάσεως), έως την πλατεία 18 Άγγλων.

Ανωτέρω ρύθμιση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο λήψης μέτρων τάξης/ασφάλειας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής εκδηλώσεων Καστρινής Αποκριάς έτους 2019, οι οποίες διοργανώνονται από την ΔΗ.Κ.Ε.Η.

 

  03 March, 2019 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα